Slatkiši našeg djetinjstva: Sjećate li se ovih kultnih slastica?

Kraš

Svim prednostima unatoč, moderna tehnologija i svijet u kojem danas živimo u zaborav su odnijeli neka druga, bezbrižne djetinjstva bez mobitela, društvenih mreža i brojnih drugih uređaja bez kojih bi život današnjih klinaca bio nezamisliv.

Ne tako davno zagrebačkim parkovima odjekivali su dječiji glasovi, a i roditelji kao da su živjeli živote s manje brige. Ne tako davno i slatkiši su bili manje dostupni, ali prepričavaju oni nešto stariji bili su ukusni, toliko ukusni da im danas s pravom pripisujemo kultni status. Jedan od njih nedvojbeno je Eurokrem, ali i čuveni Eurokrem blok tu je dakako i podravkina Kinderlada o kojoj mnogi još uvijek pričaju sa sjetom.

Prije nego što je ovdašnje tržište obasula lavina gaziranih pićeva konzumirali su se Pipi, Jupi i Nara, a mnogi i danas prepričavaju reklamu za Pipi u kojoj je gledateljstvo bez daha ostavljala zanosna Ana Sasso.


O legendarnoj Ledolini mnogi i danas govore kao o najboljem sladoledu svih vremena, a tu je i famozni sladoled u lopticama.

 

TWITTER
TWITTER

Plivine gume za žvakanje Tin i Tina svojedobno su bile hit među djecom i to ponajviše stoga što su izgledale kao cigarete. Na popis guma za žvakanje zasigurno valja dodati i Efektu te Čunga Lunge.

Flickr
Flickr

>>> NEKAD I SAD: ‘Imali smo love, a nije bilo niš za kupit, danas ima svega, a nema love’ (FOTO)

Kraš
Kraš

Rijetko koji školarac nije u školskoj torbi nosio Slatku tajnu.

Kraš
Kraš

Kultni biskvit Cao Cao  obožaveli su klinci i klinceze.

Osamdesete u Zagrebu
Osamdesete u Zagrebu

Kada je o slatkišima riječ tada se valja prisjetiti i kultnih čokolada. Premda se legendarni Braco i Seka na policama mogu pronaći i danas, mnogi se kunu da to više nije onaj isti okus iz djetinjstva. Na policama se zato više ne pronalazi čokoladica Zagi koja je misteriozno nestala s tržišta premda je i danas mnogi opisuju kao najbolju čokoladu ikada proizvedenu. A sjećate li se Kraševe čokolade Runolist obnogaćene alpskim mlijekom?

Vremena su se očito promjenila, polako, ali sigurno mjenjaju se i ljudi. Zadržimo stoga dio djetinjstva kroz priče i ponekad kada nam to vrijeme dopusti prošetajmo kroz sjećanja.

>>> JESMO SE ‘NAFRKALI’: S kazetama nije bilo tako lako kao s današnjom tehnologijom (FOTO)

Komentari