‘PROBALA SAM GA NA GULAŠ, PREFINO JE’: Zagrepčani jedu ove glodavce i kunu se da su specijalitet! (FOTO)

www.vetmeduni.ac.at

Staro zagrebačko jelo koje začuđuje.

Mladen je, naime objavio fotku pečenih puhova. Da, dobro ste pročitali. Fotka je objavljena u Facebook grupi STAROZAGREBAČKI RECEPTI, a izazvala je velike reakcije njezinih članova.

“Niš se nemojte zgražati, bili su čest gost na starozagrebačkim tanjurima”, kazao je Mladen, a mnogi su se nadovezali i pokrenula se prava rasprava. Iako je nekima ovo uistinu apstraktno, dio građana se složio kako je to izrazito ukusno jelo.

“Jela sam ih na gulaš, prefino”, napisala je Lidija, dok je Alenka skeptično poručila “zahvaljujem, ja ipak ne bi makar sam mesojedac“.

Doznali smo i kako je ovaj glodavac pravi specijalitet diljem Hrvatske. Na Hvaru čak imaju i puhijade. Dok se mast od puha koristi u medicinske svrhe.

“Puh je stara, a na zapadu jako skupa delicija. A puhova mast je nezamjenljiva u medicini za zaraštanje rana, pa onda kozmetika...Davno to nisam videl. Svaka čast Mladene”, kazao je Tompa.

Dio članova grupe zgrozio se i kazao kako to nikada ne bi jeli, no većina se prisjetila da je ovo jako popularna delicija.

“Koliko znam u zagorju je to nekad bio specijalitet i znalo se kad se ide u lov“, kazao je Boris.

Moramo priznati da za ovo nismo čuli, no čovjek uči dok je živ. Jedemo brojne egzotične životinje, a sada smo doznali i za ovo netipično jelo.

puh

 

 


Komentari