POZNATI O NEPOZNATOM ZAGREBU: Vukovarska majka Kata Šoljić ovdje je upoznala Gojka Šuška

Kata Šoljić, vukovarska majka

Zagreb svi volimo, ali ne smijemo zaboraviti Vukovar

Kada sam prvi put došla u Zagreb, nisam znala gdje sam. Dočekale su me snaha i kćer, koje su već prije došle u Zagreb. Bila sam tužna, jer nisam znala gdje su moji sinovi. Čula sam da su nakon pada Vukovara odvedeni, i do danas se nisu vratili.

Danas osjećam Zagreb kao svoju kuću, zavoljela sam ga i on je postao moj grad. Zadovoljna sam Zagrebom i Zagrepčanima, i nemam nikakvih prigovora. Svi su me dobro prihvatili, no nedostaju mi moji sinovi. Nadala sam se da će se jednom vratiti, pa sam stalno zvala i pitala, je li se ko od njih vratio…

Među ljudima koji su mi u Zagrebu mnogo pomogli bio je i ministar Gojko Šušak, čije me smrt jako potresla. Upoznala sam ga u ljeto 1993. godine. Prilikom našeg prvog susreta u Zagrebu jako sam plakala jer nisam znala gdje su mi sinovi. Vidjevši me tako uplakanu, on mi je rekao: ”Majko, nemojte plakati. I ja sam vaš sin i cijela je Hrvatska uz vas. Budite bez brige dok ja živim.”

Zagreb je metropola, Zagreb je veliki hrvatski grad koji svi moramo voljeti i poštovati, ali svi mi, kao i Europa, ne smijemo zaboraviti vukovarsko groblje, Lovas i Ovčaru.

>>>  POZNATI O NEPOZNATOM ZAGREBU: Evo kako je Severina upoznala metropolu…

Komentari