Hotel Palace: najstariji zagrebački hotel u kojem je spavala filmska diva Sophia Loren

Zagrebački hotel Palace po mnogočemu je poseban

Kao prvo, smješten je u palaču neposredno uz stari gradski park. Kao drugo za svoj 105. rođendan dobio je prekrasan poklon čime je smješten u kategoriju Hotel baština. Šećući po Zrinjevcu, teško ga je ne zamijetiti i pored njega je svaki Zagrepčanin prošao barem stotinu puta, ali je rijetko koji put zastao i pomislio koliko je zapravo važan Zagrebu.

Najstariji zagrebački hotel započeo je sa svojim radom još 1907. godine kao prvi profesionalno organizirani hotel u Zagrebu. Zgradu palače projektirao je arhitektonski studio “Hönigsberg & Deutsch”, čiji su arhitekti Leo Henigsberg (Leo Hönigsberg) i Julije Dojč (Julio Deutsch), bili jedni od predstavnika prve generacije školovanih arhitekata. Projektirali su više od 90 zgrada, zajedno s drugim arhitektima, koje su obučavali. U pitanju su bile mahom rezidencijalne zgrade, ali i razne druge vjerske i državne institucije. Među njima su: sinagoga Koprivnica, zgrada Zagrebačke tvornice papira, tvornica olovaka Penkala, kao i palača Schlessinger, sagrađena 1891. godine.

Palace-1-1

Restoran hotela Palace je dugo bio omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje jutarnje kave u centru, a danas ga više posjećuju poslovnjaci gdje obavljaju svoje sastanke uz fine zalogaje. Ovdje su svi dobrodošli, a kao adut u gastro riznici u ponudi imaju i svoje štrukle Palace.


Ovaj hotel ima četiri zvjezdice, 116 soba i 6 apartmana, a pored toga krije i nekoliko sala za oraganiziranje seminara. Od 2012. godine u sklopu hotela otvorena je i umjetnička galerija Zrinski u kojoj su često postavljene izložbe hrvatskih autora. Od četiri kata koliko ima hotel, prvi kat je omiljem među redateljima, piscima i glumcima, a kroz njegovu povijest posjetile su ga mnoge svjetski poznate dive uključujući Sophiju Loren. Uređen je u potpunosti u secesijskom stilu s modernim elementima, a zbog svoje intimne atmosfere mladenci ga često biraju za male svadbene večere.

18279001_1346013162102108_4831603358752204563_o

Danas se nalazi i u sastavu grupe nezavisnih hotela Worldhotels, koja broji više od 500 hotela u svijetu čime je okarakteriziran kao hotel prve klase.

Posluga u sobu opremljenu klima uređajem, satelitskom televizijom i minibarom, bežični internet i kemijska čistiona samo su neke od usluga i pogodnosti koje boravak u Palace Hotelu Zagreb čine još ugodnijim. Osoblje će vrlo rado na sebe preuzeti organizaciju dodatnih sadržaja, rezervaciju ulaznica i sličnih ponuda kako bi gostu na raspolaganju ostalo što više slobodnog vremena. Čuvani parking s valet uslugom i neprestanim video nadzorom gostima omogućuje parkiranje neposredno ispred hotela, a do brojnih muzeja i kazališta te diplomatskih predstavništava brzo se stiže laganom šetnjom starim Zagrebačkim parkovima i trgovima. Palace Hotel Zagreb je idealan odabir za goste koji u Zagreb dolaze poslovno, turistički ili u sklopu grupnih posjeta. Lokacija i bogata povijest samo su jedan od razloga zašto turisti i poslovnjaci baš ovaj hotel biraju za svoj boravak u Zagrebu.

20023983_1415715065131917_3186066719236724901_o

Komentari

loading...