(FOTO) Sramota: Najavljuju obnovu Skupštine, a metar niže je oronuli spomenik kulture

FOTO: Zagreb.info

Njezina temeljna obnova izvela se 1916. godine, a posljednja adaptacija unutrašnjeg prostora napravljena je u 2006.godine. 

Na adresi Habdelićeva 1, nalazi se jedna od najstarijih zagrebačkih gimnazija. Sama zgrada u kojoj je danas smještena Gimnazija Tituša Brezovačkog, bila je jedan od najljepših zagrebačkih primjera arhitekture 17. stoljeća.

Njezina temeljna obnova izvela se 1916. godine, a posljednja adaptacija unutrašnjeg prostora napravljena je u 2006.godine. Zgrada je spomenik kulture koji bi svojim izgledom trebao svjedočiti nekim davnim vremenima.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Ipak, čini se da je ovaj spomenik kulture davno zaboravljen jer ga ‘krase’ pukotine. Fasada otpada sa zgrade, gubeći sjaj koji bi kao spomenik kulture trebala imati.

Dok na zgradi ponosno stoji ploča spomenika kulture, oko nje same prizor je zastrašujući. Žalosno je što se uskoro kreće u obnovu prostorija Gradske skupštine, dok samo nekoliko metara dalje stoji oronuli spomenik kulture.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Iako je unutrašnjost obnovljena prije 11 godina, čini se da će vanjska obnova morati pričekati nekoga tko će smatrati spomenike kulture dovoljno vrijednima.

21198319_113029146039991_993740274_o

Upit o stanju Gimnazije Tituša Brezovačkog te o eventualnoj adaptaciji, poslali smo i Gradu, a o njihovom odgovoru obavijestit ćemo vas po primitku.


Komentari