RAD JAPANSKOG UMJETNIKA kao poklon Zagrebu (FOTO)

Hugo Yoshikawa

Zagreb je tako oslikao u obliku slova “Z”, a u ilustraciju su ukomponirane povijesne zagrebačke znamenitosti i obilježja.

Hugo Yoshikawa je ilustrator francusko-japanskog podrijetla, a trenutno živi u Londonu. Rođen je 1986. godine, a živio je u brojim svjetskim metropolama, kao što su Tokio, Paris, New York i Bangkok. Studirao je na umjetničkom koledžu u Camberwellu, a kasnije je radio u agencijama za oglašavanje u Madridu i Tokiju. Hugo se sada bavi samo ilustracijama, a do sada je imao već nekoliko izložbi u Tokiju, Londonu i u Bienni u Švicarskoj. Radio je i za brojne svjetski poznate kompanije kao što su Gap, Reebok, Asics, hotel Intercontinental i mnoge druge. Yoshikawa je objavio i dvoje knjige Gohan, La cuisine japonaise en manga i Sushi Gohan Je fais mes sushi à la maison.

No, Hugo je na neki način i povezan sa Zagrebom. Naime, u jednoj njegovoj ilustracijskoj izložbi nalazi se i Zagreb. U izložbi pod imenom City ABC ili u prijevodu abeceda gradova, Yoshikawa oslikava znamenitosti nekih europskih gradova u obliku početnog slova tog grada. Zagreb je tako oslikao u obliku slova “Z”, a u ilustraciju su ukomponirane povijesne zagrebačke znamenitosti i obilježja. Tu su se tako našle katedrala, crkva Sv. Marka, pa onda muzej Mimara, spomenik banu Jelačić, HNK, zagrebačka Arena, Cibonin toranj, kula Lotrščak i još brojne druge. Cijelu galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Hugo Yoshikawa
Hugo Yoshikawa

 


Komentari