Da se naježiš! Evo kako je jedna djevojka upoznala Zagreb

FOTO: Ivan Klindić

“Povezivale su nas obveze, drugi ljudi, drugi dogovori…”

Bila je to ljubav na prvi pogled, prvi okus, prvi dodir, prvi miris, prve zvukove… Bila je to ljubav koja ne umire. Bila je to ljubav – prema Zagrebu.

Sa Zagrebom to nije bila ljubav na prvi pogled. Povezivale su nas obveze, drugi ljudi, drugi dogovori. No s vremenom sam počela obraćati pažnju. Sve se počelo događati kada smo ljeti ostajali gotovo sami na vrućem asfaltu, a produbilo se u prohladnim adventskim noćima na Gornjem gradu.

Počela sam uviđati njegovo suptilno ”ono nešto”. Nije ni čudno. Nakon toliko ljubavi koja mi se dogodila u tom gradu, bilo je i vrijeme da se prelije iz okvira osobe na pozadinu u kojoj se događa.

Na pozornicu mojih scena, prostor kojim su lutale poetične misli. I uhvatila sam se kako ga branim kada govore da je običan. Tako to valjda ide kada uvidiš njegovo suptilno ”ono nešto” “, piše YvonneL.

Jer zaista… ovaj grad ima dušu satkanu od najljepših sjećanja i osjećaja, dušu koja i u najgorim trenucima gorčine nosi slatki okus koji daje nadu, novo buđenje, novu priliku i dan koji donosi sunce. Ovaj grad čuva naše tajne, stvara divne uspomene, samo pogledajte iza zavjesa i upoznat ćete najboljeg prijatelja koji sa sobom nosi najljepšu pustolovinu. Neće vam trebati dugo da ga upoznate i zavolite.


Komentari