NOVITETI HRVATSKOG I SUVREMENOG PLESA: Donosimo program 21. izdanja ANTISEZONE

Photo: phuchai / Pixabay

Aktualna strujanja hrvatske i međunarodne suvremene plesne scene, zainteresirani će moći doznati iz prve ruke od 9. do 11. studenog, kako se kontinuirani program zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, ANTISEZONA vraća u grad.

Jedna premijerna, kao i reprizne i gostujuće predstave, smišljene i kreirane “za kazališnu crnu kutiju i za gledateljski pogled iz sigurne distance zamračenog gledališta”, očekuju svoje gledatelje u KUC Travno. 

Pažnja na komunikaciji

U suradnji s MSU-om, program koji je već u svojem 21. izdanju nazvanim BLACK BOX SESSIONS, vode plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila.

Kao specifičnost ANTISEZONE, ističe se pristup plesu kao kontekstualno osjetljivom, intermedijalnom i inkluzivnom, eksperimentalnom te i suradničkom umjetnosti, a bilo uživo ili online, posebna pažnja je pridana komunikaciji s publikom, kroz razgovorne i interaktivne sadržaje.

Svojom podjelom održavanja na višednevne blokove kroz godinu, ANTISEZONA se razlikuje kako od festivala, tako i od kontinuiranih kazališnih repertoara.

Tri dana predstava

Predstave “Podivljalo” autorica Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad, kao i “Sol” Silvije Marchig, otvaraju program 9.11. Obje predstave doživjele su svoje premijere unutar uratorsko-produkcijskog okvira ANTISEZONE te zaintrigirale publiku, ali i stručnu javnost.

Drugi dan programa, 10.11. rezerviran je za solo predstavu Matije Ferlina iz njegove serije proširenih koreografskih uprizorenja “Staging a Play: Antigone”.

Zadnji dan BLACK SESSIONA, 11.11. donosi rad “Made for Happiness” dvojice autora iz Sofije, Ive Sveshtarova i Willya Pragera, koji je nastao u suradnji s s dramaturginjom Ivanom Ivković, a bavi se fenomenom sreće u suvremenoj kulturi. Izvedba “Kvarteta fff”, autorice mlađe generacije Nastasje Štefanić Kralj, zatarase 21. izdanje programa.

Uz glavni, tu je i popratni program u izvedbeno-diskurzivnom formatu nazvanim “Bliski susreti plesne vrste”, te radovima nastalih na radionici Lab izvedbenog pisanja.

Popratni program je besplatan, ali što se tiče predstava, upad na jednu košta 50 kuna (za studenti, učenike plesnih škola, umirovljenike i nezaposlene 35 kuna, a za osobe s invaliditetom i njihovog pratitelja bez naplate). Ako želite pogledati dvije predstave u istom danu, cijena je 70 kuna (50 kuna za spomenute kategorije s popustom i naravno besplatnim, za osobe s invaliditetom).

Za detalje o programu i opisima predstava, organizatori pozivaju sve zainteresirane na njihovu web stranicu.


Komentari