Novi ljubavni par stigao je u ZOO: Lijenost je njihov stil života, a danas se slavi njihov dan

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U zagrebački Maksimir stigao je novi ljubavni par. Matilda i Ennio novi su stanovnici zagrebačkog ZOO-a i ujedno pripadnici najveće vrste ljenivaca na svijetu.

Vrijedni timaritelji smjestili su ih u nastambu u Tropskoj kući, a iz ZOO-a kažu da su se vrlo brzo udomaćili. U nastambi je svaki detalj stvaran s velikom pozornošću, kako bi život ovih ljenivaca bio što ugodniji. Matilda uživa u izležavanju na otvorenom, a Ennio je malo aktivniji, no poštuju njezin dnevni ritam.

“Ljenivci gotovo polovinu dana prespavaju. Život provode u krošnjama, a na tlo se spuštaju svakih nekoliko dana samo kako bi obavili veliku nuždu ili se preselili na drugo stablo. Njihov izmet otkriva kada su spremni za razmnožavanje”, rekao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Izvor: Facebook

Zanimljivo, dvoprstih ljenivaca u zagrebačkom ZOO-u nije bilo dugih 12 godina, ali svi još uvijek pamte ljenivca Mišeka. Ravnatelj Skok, naglasio je kako je ovaj novopečeni par također na dobrom putu da postane jednako omiljen.

Za posjetitelje zoološkog, pripremljen je i poučni program 24. listopada od 11 od 15 sati na kojem će se govoriti o ljenivcima i životinjskim vrstama s kojima dijele stanište.


Komentari