NIKAD PREŽALJENA LEGENDA: Na poseban način odat će počast jednom od najvećih glazbenika ovih prostora!

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Grupa (Ne)normalni održat će koncert u čast jednog od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala, Vlade Divljana. Koncert će se održati u petak, 21. travnja, u Tvornici kulture, a kao poseban gost nastupit će basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik Zdenko Kolar.

VIS Idoli bili su jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije. Od 1979. godine svojim je glazbenim eksperimentima bend pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe. Njihova je glazba još uvijek uzor i izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima.

S godinama su Idoli postali jedan od najvažniji bendova ovih prostora, a to mogu zahvaliti svojim tekstovima koji su zabilježili duh vremena, glazbenim aranžmanima koji su uvijek bili korak ispred vremena, težnji drugačijemu…

Njihov album “Odbrana i poslednji dani” odabran stavljen je na prvo mjesto na listi ”Najboljih 100 albuma 1955 – 2015.” prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje.

Publika će u travnju u Tvornici imati priliku čute najljepše pjesama Vlade Divljana iz razdoblja kada je nastupao s Idolima, ali i onih koje je stvorio s Ljetnim kinom.

Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi, zbog čega će travanjski koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. “Nebeska Tema”, “Kenozoik”, “Retko Te Viđam Sa Devojkama”, “Igrale Se Delije”, “Maljčiki” i “Devojko Mala” neke su od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike.


Komentari