Nikad nije kasno za žurku: Pridružite se umirovljenicima na Gerontološkom tulumu

FOTO: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba već tradicionalno organizira manifestaciju pod nazivom Gerontološki tulum, uz podršku i sudjelovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovogodišnji 16. Gerontološki tulum održat će se u utorak, 1. listopada 2019. u Parku Josipa Jurja Strossmayera od 10,00 do 12,00 sati. U bogatom programu koji će se istovremeno odvijati na pozornici i na štandovima, sudionici će nam prikazati što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, počevši od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra našeg Zagreba i okolice.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su: mjerenje tlaka i šećera, mjerenje vitamina i minerala, mjerenje tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

Na štandovima će predstavnici domova za starije osobe, udruga umirovljenika, Zaklade Zajednički put, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te brojni drugi sudionici prezentirati svoje programske aktivnosti.

U programu manifestacije nastupit će rekreativne i plesne grupe domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba, kulturno-umjetnička društva, članovi Matice umirovljenika Grada Zagreba te mnogi drugi.

Pozivaju se građani svih uzrasta da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba i uživaju na tulumu koji je organiziran sa željom da se istakne važnost skrbi prema našim sugrađanima zlatne dobi.


Komentari