Ni pandemija ih nije ugrozila! Zagrebački plesni centar nastavlja s uspješnim nizom predstava

Izvor: Facebook

Ljubitelje plesa oduševit će vijest kako Zagrebački plesni centar nastavlja s uspješnim nizom premijernih izvedbi već 16. siječnja, a prva predstava bit će predstava “Individue(t)” Lare Frgačić i Endija Schröttera.

Iz ZPC-a kažu kako taj autorsko-istraživački projekt predstavlja prvu u nizu očekivanih suradnji dvoje mladih koreografa i plesača, koji su “osluškujući i usklađujući međusobne interese” generirali materijal koji “ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko.”

Dramaturgiju potpisuje Marija Androić, a autor glazbe je Jan Kozumplik. Predstava je nastala u SABMARINE produkciji, u suradnji s programom Koreospektar Zagrebačkog plesnog centra.

“Usprkos 2020. godini hrvatska plesna scena u Zagrebačkom plesnom centru uspješnoj je stvarala i izvodila programe. Realizirano je rekordnih 16 premijerni naslova i ukupno 76 izvedbi plesnih predstava”, kažu su iz Zagrebačkog plesnog centra.

“To je prvenstveno zajednički uspjeh Zagrebačkog plesnog centra i nezavisne plesne scene koja nam je pomogla u beskompromisnom provođenju svih zahtjevnih epidemioloških mjera. Dokaz tome je da smo među rijetkim hrvatskim, pa i europskim kazalištima koja nisu zatvarala svoja vrata publici i umjetnicima”, ističu.

U siječnju u još uvijek vrlo ograničenom gledalištu nastavljaju s repriznim izvedbama predstave Bazen umjetničke organizacije Škvadra te “Stvari su kakve jesu” Eni Vesović i Mirne Rustemović, “Gilgameš” Filipe Bavčević te premijerom “Sjećanje u metrima” autorskog trojca Mia Zalukar, Silvija Dogan i Stella Leboš, najavljenu za 29. i 30. siječnja.


Komentari