‘NEVIDLJIVE’! Besplatna radionica samoobrane za žene na aikido način

Foto: Aikido društvo Zagreb

Aikido društvo Zagreb poklanja svim ženama i djevojkama Grada Zagreba i okolice radionicu samoobrane u subotu, 10. prosinca, u dvokratnom terminu 10-12 i 16-18h, u Kući aikida, Koturaška 1.

Ovom radionicom udruga sudjeluje u akciji „NeVidljive“ Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba povodom 16-dnevnog aktivizma protiv nasilja nad ženama, koji je započeo 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca, na Dan ljudskih prava.

Radionica je namijenjena svim ženama koje se žele zauzeti za sebe i osjećati se sigurno, samopouzdano i poštovano u svojim životnim pothvatima.

Foto: Aikido društvo Zagreb

“Statistika pokazuje kako se najveći broj nasilja nad ženama događa u interakciji s njima poznatim osobama, stoga je uz tehnike samoobrane korisno njegovati i vještinu komunikacije u konfliktu, prepoznavanja opasnih situacija, pravovremenog donošenja odluke, slušanja vlastitog instinkta da u određenoj situaciji nešto nije u redu i da treba djelovati, te naposljetku zadržati dovoljno smirenog uma kako ne bismo izgubili odlučnost u trenutku panike i prepustili se strahu”, poručuju iz Aikido društva Zagreb, kojima ovo nije prva besplatna radionica koju organiziraju za građane.

Naime, u rujnu su cijeli mjesec besplatno podučavali građane, a nakon toga su nastavili s radionicama i u listopadu, studenom te sada u prosincu imaju ovu jedinstvenu besplatnu radionicu kojom daju svoj doprinos važnoj akciji prevencije nasilja.

Foto: Aikido društvo Zagreb

Samoobrambene tehnike prema osnovama aikida, fleksibilnost tijela i uma, vježbe verbalne i neverbalne komunikacije, vježbe za osvještavanje tijela i glasa te opuštanje, disanje, meditacija teme su kojima se bavi ova najnovija radionica.

„Pozivamo sve žene koje žele vidjeti pozitivnu promjenu na svom umu i tijelu da se okušaju u samoobrani na aikido način. Kako jačamo tijelo samoobrambenim tehnikama, tako je potrebno ojačati i um kako bismo u kriznim situacijama smireno donijeli odluku i djelovali neustrašivo i pravovremeno, naročito u trenutku stresa i navale adrenalina. Tu nam aikido principi savršeno mogu pomoći u očuvanju našeg mira i samopouzdanja unatoč okolnostima koje nam naoko ne idu u korist.“, izjavio je Dobroslav Jakovljević, instruktor aikida, suosnivač Aikido društva Zagreb i predavač na Akademiji dramske umjetnosti.

Foto: Aikido društvo Zagreb

„Njegovanje navedenih vještina može obogatiti sve sfere svakodnevice gdje postoji mogućnost konflikta, počevši od međuljudskih odnosa u obitelji i u poslovnom okruženju.“

Sve zainteresirane djevojke i žene koje žele sudjelovati na radionici svoj dolazak trebaju najaviti na e-mail [email protected] ili na broj telefona 0915123149 (Dobroslav).

Više o Aikido društvu Zagreb i samoj radionici možete saznati na na web stranici www.aikidozg.com te u facebook eventu Besplatna radionica samoobrane za žene.

Posjetite ih i na njihovim ostalim profilima: Instagram @aikidozagreb/Youtube Aikido društvo Zagreb

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja svojim principima omogućuje otkrivanje maksimalnih potencijala uma i tijela, stvarajući harmoniju u odnosima prema drugim bićima, prirodi i samome sebi. Društvo je 2013. obnovilo prostor derutnog Paromlina i pretvorilo ga u Kuću aikida.

Od 2019. u istom prostoru djeluje i Inicijativa Kuće Japana, zajednica udruga koje se bave japanskim vještinama (origami, bonsai, kyudo, nanbudo, go, kaligrafija), s ciljem predstavljanja istih građanima Zagreba i okolice.

Gore je obnovljeni prostor, a dolje se vidi u kakvom je stanju prostor bio prije obnove 2013. godine (Foto: Aikido društvo Zagreb)


Komentari