Nedjelju rezervirajte za 6. Festival svjetske književnosti

Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, već tradicionalno, početkom rujna, i ponovno u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i širem okružju.
Ovogodišnji Festival za razliku od tri prošlogodišnja nema zemlju u fokusu, ali zato ima možda najzanimljivije goste do sada. Kao i svake godine dolaze nam gosti iz svih krajeva svijeta, od susjednih zemalja do daleke Australije, Južne Amerike, Afrike i, naravno, Europe.
Stižu nam gosti iz sedamnaest zemalja svijeta koji će sudjelovati na pedesetak programa. Uz književnike i moderatore sudjeluju, kao i uvijek, likovni umjetnici i glazbenici.

Više od sto sudionika u desetak dana početkom rujna posjetit će Hrvatsku i biti u međusobno dijalogu te će predstaviti svoja djela hrvatskoj publici.

Sjeti se zašto voliš čitati! Vidimo se na Festivalu!

NOVINA na #FSK2018

Ove godine novina na Festivalu su vaučeri u vrijednosti od 20 kn te 10 kn za osobe mlađe od 25 godina i starije od 65 godina koji služe kao ulaznica za programe u 21 sat u velikoj dvorani kina Europa. Istovremeno, njima se ostvaruje popust kod kupnje knjiga u Festivalskoj knjižari (jedna ulaznica vrijedi kao vaučer za jednu knjigu).
Ulaz na ostale programe je besplatan.
Nabavite svoje ulaznice–vaučere na vrijeme na https://dogadanja.kupiulaznicu.hr ili na blagajni kina Europa.

PROGRAMI S ULAZNICOM–VAUČEROM:

Ponedjeljak 3. 9. Razotkrivanje: David Grossman, vodi Hrvoje Klasić
Utorak 4. 9. Razotkrivanje: Chigozie Obioma, vodi Korana Serdarević
Srijeda 5. 9. Okrugli stol: Pravo na priču – Kultura, moć i #metoo. Sudjeluju: Rada Iveković, Lejla Kalamujić i Igor Štiks. Moderira Maša Grdešić.
Četvrtak 6. 9. Okrugli stol: #sloboda, satira, cenzura, posvećeno Predragu Luciću. Sudjeluju: Boris Dežulović, Igor Fejzagić, Oliver Frljić i Viktor Ivančić. Moderira Sinan Gudžević.
Petak 7. 9. Razotkrivanje: José Luís Peixoto, vodi Jerko Bakotin
Subota 8. 9. Razotkrivanje: Frédéric Beigbeder, vodi Ivica Ivanišević


Komentari