Ne znate gdje bi proveli subotu? Animafest ima odličan program zatvaranja koji će zabaviti i male i velike!

Uoči večerašnje ceremonije dodjele nagrada i zatvaranja 30. Animafesta, za subotu je pripremljen bogati program, osobito za najmlađe posjetitelje koji su tijekom jutra imali priliku pogledati animirane umjetničke filmove iz cijeloga svijeta, kategorizirane po uzrastu.

Osim u Kinoteci, Animafestov Program za djecu i mlade posjetio je i kulturne centre zagrebačkih četvrti Dubrava, Sesvete i Maksimir te Uraniju.

U Kinoteci, kao i u Kinu Metropolis MSU-a u 17,10 sati igra “Putovanje jednog princa”, raskošna cjelovečernja bajka legende francuske animacije Jean-Françoisa Laguioniea.

Subotnji program Teatra &TD obilježili su masterclassovi, dok će tamošnja Animafestova događanja zaključiti projekcije Velikog natjecanja kratkometražnog filma, u 16,30 i 18,30 sati.

Kino SC prikazivalo je filmove programa Mađarske u fokusu, te, uz razgovore s autorima, Natjecanje hrvatskog filma, koje je s ukupno 19 djela najreprezentativnija demonstracija aktualnog stanja domaće animacije u svjetskom kontekstu.

Brojnošću prednjače filmovi nastali u produkciji Akademije likovnih umjetnosti, slijede filmovi Kreativnog sindikata i Zagreb filma i Adriatic Animationa.

ASIFA Hrvatska tradicionalno će u subotu dodijeliti svoju nagradu najboljim filmovima te selekcije.

Nakon dodjele nagrada, koja počinje u 20 sati, filmski program Animafesta zaključit će projekcija nagrađenih radova.

Dodijelit će se Grand Prix za najbolji kratkometražni film festivala, Nagrada Zlatni Zagreb za kreativnost i inovativno umjetničko postignuće, Nagrada Zlatko Grgić za najbolji prvi film napravljen izvan obrazovne institucije, nagrada publike za najbolji kratkometražni film Mr. M, Nagrada Dušan Vukotić za najbolji studentski film, a svoje će nagrade dodijeliti i žiri Natjecanja hrvatskog filma te žiri Natjecanja filmova za djecu.


Komentari