Ne propustite ‘Noć knjige’ u Booksi: Pripremaju razmjenu nakon koje slijedi razgovor s briljantnim autorima

Foto: Booksa

Četverodnevnoj manifestaciji “Noć knjige” koja će se s ciljem promicanja knjige i čitanja održati od 22. do 25. travnja, pridružuje se i književni zagrebačka Booksa.

Ovog petka, imati će akciju “Svi za knjigu, knjiga za svakoga!” te tribinu “Učitavanje“.

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!” već je poznata razmjena knjiga ovog kafića u Martićevoj 14.

“Nekoliko puta godišnje Booksa organizira ovu akciju na kojoj vam nudi sve svoje prikupljene knjige za predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi. Knjige su razvrstane po temama, žanrovima, jezicima, a među njima ima rijetkih izdanja i potpisanih primjeraka, knjiga iz povijesti umjetnosti, teorije književnosti, ali i iz ekonomije i znanosti te, kao i uvijek, mnogo domaće i strane beletristike!”, najavili su iz Bookse, a razmjena će trajati od 11 do 18 sati.

“Pripremite ruke, razgibajte prste, ponesite torbe i puno dobre volje i odnesite knjiga koliko god želite!”, poručuje Booksa.

Sat vremena kasnije, od 19 sati, kreće tribina “Učitavanje“, na kojoj ovog puta gostuju Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić, pod moderiranjem Martina Majcenovića i Vigora Vukotića.

“Antonio Karlović za sobom ima nekoliko značajnih nagrada: prvu nagradu međunarodnog pjesničkog festivala u Vrbasu (2017.), književnu nagradu Milivoja Cvetnića (2018.) i nagradu Na vrh jezika (2021.) Pjesme su mu objavljene u više časopisa i izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izdao dvije samostalne zbirke poezije: ‘Tijela. Stepenice. Siromaštvo.’ (2018.) i ‘Ego-Stripper’ (2019.). Tomislav Augustinčić, etnolog je i antropolog, asistent na Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru, te kritičar portala Booksa.hr. Do sada je objavio jednu zbirku poezije – ‘Ipak, zora’ (SKUD Ivan Goran Kovačić, 2020.), rukopis za koju je nagrađen na Goranovom proljeću”, najavili su iz Bookse goste tribine, ustvrdivši kako književna javnost o njima već dosta zna.

“U svom specijalnom izdanju za Noć knjige, Učitavanje gleda unatrag i ponovo poziva svoje nakadašnje goste ne bi li publika saznala kako se odvija njihov pjesnički život, što su pisali, što pišu i što će pisati”, otkrili su iz Bookse temu tribine.

Komentari