Ne propustite koncert za Zlatka Bočkala: Profesor psihologije vraćao je optimizam invalidima rada i obožavao glazbu

Foto: UIR ZAGREB

Nakon dvije godine online forme ponovno se u izdanju uživo, u srijedu 13. travnja, vraća  koncert “Pet suza za Zlatka Bočkala”, a glazbena poslastica na maloj pozornici u parku Maksimir trajati će od 17:00 do 19:00 sati.

Tradicionalni je to događaj koji okuplja pjevačke amaterske zborove pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Time se odaje počast Zlatku Bočkalu, profesoru psihologije i zaslužnom predsjedniku Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreb). Bočkala za kojeg organizatori ističu da je budio optimizam i pozitivnu energiju otkrivajući ljudima snagu koje nisu bili svjesni da posjeduju, rodio se 13. travnja, te je obožavao glazbu.

“Stoga je upravo nastup amaterskih pjevačkih zborova najbolji način da gospodinu Bočkalu,
na dan njegova rođenja, izrazimo zahvalnost za sav optimizam i pozitivnu energiju koje nam je nesebično i s veseljem darivao. Pjevački zborovi koji će 13. travnja nastupiti u Maksimiru su glazbeni sastav folklorne skupine UIR Zagreba, pjevački zborovi ‘Zrele trešnje’, ‘Žumberčanke’, ‘Bosana’, KUD ‘Nikola Tesla’ i Zagrebački orkestar ZET-a”, objasnila je i najavila Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Dodala je i kako povratak u nastupe uživo također budi optimizam i nadu, baš kao što je to prije radio profesor Bočkal, kojeg je neporesušnim izvorom optimizma “koji je dio svoje pozitivnosti znao prenijeti drugima, pokloniti ju brojnim invalidima rada i ostalim osobama s invaliditetom, članovima UIR Zagreba”.

“Na čemu smo mu zauvijek zahvalni”, istaknula je Vorkapić.

UIR Zagreb djeluje na području grada i županije od 1966. godine i broji 7200 članova, što je 32% ukupnog broja invalida rada na ovom području.

Svojim aktivnim angažmanom nastoji poboljšati status invalida rada.

Zlatko Bočkal preminuo je 5. kolovoza 2017. godine.


Komentari