NE, GRAD NIJE MRTAV! Skoknite do Laube na ovu izložbu koja će vas izuti iz cipela

Ilustracija

Kuća za ljude i umjetnost Lauba otvara u subotu, 13. veljače, izložbu “Slice of Life” posvećenu istoimenom kratkometražnom znanstveno-fantastičnom filmu Luke Hrgovića i Dine Juliusa.

Predstavit će se gotovo cijeli set dosad nikad izloženih rekvizita korištenih u filmu, poput minijatura arhitekture, vozila i slika na staklu, matte slika, pozadinskih projekcija.

Uz sam film snimljen je i niz dokumentarnih videa koji prate proces rada na filmu i upućuju gledatelja u korištene tehnike, napominje se u najavi.

“Slice of Life” je multimedijalni projekt stvaran četiri godine, a sastoji se od nekoliko umjetničkih cjelina koje se međusobno isprepliću i nadopunjuju.

Njegova je glavna okosnica nagrađivani kratkometražni film, sniman “old school” tehnikom bez kompjutorski generiranih efekata, odnosno na način na koji su se snimali kultni SF filmovi iz osamdesetih, “Blade Runner”, “Osmi putnik” i “Ratovi zvijezda”.

Autori zato svoj film nazivaju “ljubavnim pismom” znanstveno-fantastičnom žanru iz osamdesetih.

Radnjom smještenom na vlažnim, mračnim i opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa, film prati usamljenog dilera droge koji pokušava sakupiti dovoljno kredita za kartu do nedostižnih Off World Islandsa, utopijskog raja u kojem se nada ostvarenju novog početka, daleko od kriminala.

Izložba u Laubi se može pogledati do 11. ožujka, a film je dostupan na You Tubeu (https://www.youtube.com/watch?v=uyn0cLCMKsM).

Komentari