NASMIJTE SE DO SUZA U metropolu stiže Zagreb Clown Festival: Publiku očekuju brojni umjetnici i glumci iz cijelog svijeta

Zagreb Clown Festival (Foto: Press)

Međunarodni festival klaunskog kazališta, u organizaciji Triko Cirkus Teatra, već treću godinu stavlja Zagreb na mapu svjetske klaunske scene. Uz brojne internacionalne goste i izvođače iz Belgije, Njemačke, Brazila, Kanade i Hrvatske, klaunsko kazalište ovdje je da vas izliječi od pesimizma. U periodu od 12. do 15. svibnja u Kulturni centar Travno stižu glumci, režiseri i umjetnici iz cijelog svijeta kako bi publici pružili dozu smijeha, znanja, ali i promišljanja o vlastitom egu i identitetu.

Foto: Zagreb Clown Festival

Zagreb Clown Festival jedini je festival u regiji koji u središte dovodi glumačku tehniku kazališnog klauna te svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u ovu vrstu umjetnosti. Organizatorice ističu kako je u ovom nevremenu pandemije, elementarnih katastrofa, rata i drugih stresova posebno važno ne zaboraviti se smijati. Upravo Zagreb Clown Festival donosi ljekovit recept, u narodu poznat i kao smijeh, te nas uči kako sa sebe otresti neuspjehe i kako se gipko dići nakon životnih padova.

Bogat program uz predstave, radionice, film i panel raspravu

Glavni program Zagreb Clown Festivala uključuje kazališne predstave koje će vas u prvom redu rasteretiti od briga i opustiti vam mišiće. U četiri dana održat će se pet predstava naših i stranih umjetnika: „Zaboravi na Dulcinelu „(HR), „The Heist“ (BE), „She was a boy“ (DE) , „Bee my baby“ (BR i FR) i „Mullet’s Masterclass“ (CA).

Foto: Zagreb Clown Festival

Uz predstave se za vrijeme trajanja festivala održava popratni program koji uključuje glumačku radionicu iz klaunerije poznate britanske komičarke Nole Rae, panel diskusiju „O kakvoći zraka između klauna i publike“ te projekciju filma „Emmet“ u produkciji Cirk Pozora.

Glavni program održava se u Kulturnom centru Travno, a popratni u Triko Cirkus Studiu, na adresi Vlaška 92, u kojem se uz gore spomenuto, nalazi i već legendarno mjesto za druženje uz glumce, simpatizere i zaljubljenike u kazališnu umjetnost – Clown caffe.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Prenosive festivalske ulaznice po nižoj cijeni

S obzirom na to da je festival internacionalnog karaktera, veći dio sadržaja je na engleskom jeziku te je prvenstveno namijenjen odrasloj publici. Cijena za pojedinačne predstave je 60 kuna, a cijena festivalske ulaznice je 200 kuna. Publika će na Zagreb Clown Festivalu prvi puta imati mogućnost prenijeti festivalsku ulaznicu na drugu osobu koja može doći na ostale izvedbe. Festivalskom ulaznicom organizatorice žele izaći u susret publici s nižom cijenom karte koja se uz to može predati drugoj osobi. Posjetitelji će prilikom predaje karte dobiti bedž koji će kao potvrda o kupnji ujedno moći služiti kao suvenir i nakon završetka festivala. Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni KUC-a Travno.

Komentari