Najprogresivnija berlinska galerija po prvi puta dolazi u Zagreb, a lokacija je posebno iznenađenje!

Hrvatska kulturna scena ne spava, štoviše, događaju se vrlo uzbudljive izložbe. Tako u Zagreb od 6. do 10. listopada po prvi put dolazi cijenjena berlinska galerija Société, s ciljem upoznavanja hrvatske umjetničke scene s radom galerije i umjetnicima koji rade pod njenim okriljem. Svoje prvo predstavljanje hrvatskoj publici bit će s djelima umjetnika svjetskog glasa, Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang.

Izložbu će sačinjavati 12 pomno odabranih radova navedenih umjetnika, a ova pomalo romantična zbirka koja odiše osobnošću savršeno će se uklopiti u intimni ambijent Dežmanove ulice 1., u napuštenom prostoru pretvorenom u pop-up galeriju. Nakon otvorenja, u utorak 6.10. u večernjim satima, izložba će se moći pogledati svakog dana od 12 do 22h. 

Galerija Société započinje s radom 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu,  Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu,  Frieze u New Yorku,  Independent u New Yorku,  Independent u Brusselsu , Art Cologneu,  Art Brusselsu,  Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama. Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Société, a od tad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima  kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne  Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i mnogim drugima.

Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i galerijskih  umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

Société također testira ograničenja onoga što galerija može proizvesti i s kim. Izdavačka inicijativa galerije – Edition Société, u suradnji s piscem i urednikom Johnom Beesonom, surađivala je i je s etabliranim grafičkim dizajnerima na knjigama brojnih priznatih umjetnika, uključujući “Schätze der Erinnerung“ Kaspara Müllera, koja je 2016. osvojila The Most Beautiful Swiss Books i “The Great Pam“, Trishe Baga, čiju recenziju ste mogli pročitati u izdanju Artforuma iz travnja 2015. godine.

Uz to, Société je vrlo aktivna i u glazbenoj industriji, proizveli su 12 LP ploča nekoliko suvremenih glazbenika pod glazbenim vodstvom Nica Xedra, a u Berlinskoj filharmoniji predstavila je “Dances For The Electric Piano“ Cory Arcangelsa.

Na međunarodnom sajmu Frieze u New Yorku 2016. godine, Société je ekskluzivno predstavio galerijskog umjetnika Sean Raspeta, u suradnji s američkim brendom Soylent i berlinskom modnom dizajnericom Nhu Duong.


Komentari