NAJLUĐA NOĆ U AKADEMIJI Stiže najveća hrvatska trap zvijezda, a ulaz je besplatan

Ilustrativna fotografija, Foto: Marko Lopac/ALU)

Glazbenik z++, trenutačno je vjerojatno najveća hrvatska trap zvijezda iako svojim pjesmama, u biti, eksperimentira kroz mnoge različite stilove. Spletom okolnosti i najave loših vremenskih uvjeta, njegov koncert koji se trebao održati za Božić u Akademiji u Zagrebu, preseljen je na Staru godinu.

No, možda će to ispasti jedan od boljih glazbenih izbora za proslavu ulaska u novu, 2022., godinu na otvorenom. Pretpostavlja se da će prostrani prostor Akademija biti apsolutno popunjen, obzirom na interes koji ovaj briljanti glazbenik posljednje dvije godine izaziva. Samo četiri tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i tri mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, z++ stiže u Akademiju, proslaviti kraj godine koji pada na petak.

Kraj godine znači i svojevrsno podvlačenje crte, a za osječkog glazbenika čije glazbeno ime znači kombinacija prvog slova imena i programskog jezika c++, godina u kojoj je navršio 25. godina, donijela mu je oko 25 koncerata i priliku da se, konačno, nakon godine koncertnog mirovanja, poveže uživo sa svojom sve mnogobrojnijom publikom.

Foto: Press

Zvonimir Husnjak, z++, pobuđuje zanimanje publike zbog svog zvuka i specifičnog dojma, ‘ease’ atmosfere koji obavija njega samog i njegove pjesme, a struku zbog milijunskih brojki koje prate njegova djela i činjenice da sve segmente izrade glazbe, od pisanja teksta, sviranja instrumenata, vokalne izvedbe, produkcije te mixa i mastera, radi sam.

Podvlačenje crte za Akademiju znači osvrt na iznimno uspješno debitiranje na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu. Iako su pandemija, mjere i kišno vrijeme poprilično utjecali na sveukupni dojam Adventa, Akademija je uspjela odlično koncipiranim programom, ponudom i uređenjem donijeti specifičnu atmosferu koja je, čini se, posjetiteljima zagrebačkog Adventa baš dobro došla.

Akademija je koncipirana kao mjesto iz kojeg se ne želi otići jer nudi sve potrebne elemente za dobar izlazak i zabavu koja ostaje u sjećanju – boravak u Parku ALU-a ima sve prednosti boravka na prostranom otvorenom a ograđenom prostoru, uz dodatak osvijetljenih drveća i nasada, božićnih ukrasa, posebno konstruiranih kupola, skulptura, platoa i klupica – uz ideju je da posjetitelji Akademije imaju priliku pojesti i popiti točno ono što im srce u tom trenutku želi.

Foto: Press

Više od deset tisuća posjetitelja, koliko ih je prošlo u mjesec dana kroz Park Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85, imalo je prilike uživati u koncertima zanimljivih glazbenika poput Nipplepeople, Borisa Štoka, pocket palme, marisol, Svemirka, Jonathana, Denis&Denis, Kuku$, Nike Turković, ABBA Real Tribute Banda, te glazbenim večerima pod palicama DJ Indyja, Stanka Bondže, Davida Hasselhoffa, KSET-a i drugih.

Čini se da je 2021. bila svima pomalo izazovna godina, ona iz koje ćemo pamtiti mnoge lekcije, no vjerojatno i mnoge pobjede. Došao je dan da sve to skupa otpratimo, proslavimo ovaj svojevrstan kraj. Ako se odlučite za Akademiju, z++ vas čeka: ‘Ekipa, nije tajna gdje sam za doček’.

Ulaz se otvara u 16h, DJ program počinje u 19h, a koncert z++-a u 22h. Ulaz je besplatan a zbog velikog interesa dodana je mogućnost rezervacije stolova. Sve informacije nalaze se na Facebook stranici i Instagram profilu Akademije.


Komentari