Najdugovječnija i najraskošnija modna revija: Evo što vas očekuje na 84. Zlatnoj igli

Zagrebački obrtnici ponosni su na svoju tradiciju i prepoznatljivost, što će i ove godine potvrditi na 84. rođendan Zlatne igle, koji će se održati 3. studenog 2019. godine u City Plaza (bivši Hypo centar) u 20:00 sati.

Zlatna igla timski je rad svih sekcija Udruženja obrtnika grada Zagreba što dokazuje zajedništvo u stvaranju budućeg hrvatskog brenda. Kvaliteta materijala i izrade te maštovitost kombiniranja boja i tkanina zaštitni je znak tog glamuroznog događanja.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj igli sudjeluju: Modna manufaktura Mustre, Nit by Ana Žarković, modna dizajnerica Iva Karačić, AJD’ sign by Antonia Jakšić Dorotić, Otvoreni atelijer Milena- modni dizajner Milena Rogulj, Mara Etno Butik, Krojački obrt Jura, Stolnik, Obrt za dizajn Kad-tad, Modni salon Dora, XD Xenia design, DNK Nada Došen,  Gala, Muška moda Šabić, modni dizajner i samostalni umjetnik Igor Galaš, Krzno Sumrak, i Vjenčanice Ljubav. 

 


AJD’sign kolekcija poslovne elegancije namijenjena je sofisticiranim urbanim ženama, koje u svim prigodama žele udobnost i profinjenost. Kolekcija brenda MARA sastoji se od jednostavnih crnih i bež dugih haljina te svečanih kompleta koje su ukrašeni ornamentima pletara.

Milena Rogulj predstavit će se kolekcijom nadahnutom našom etno baštinom koja je nastala uz pomoć 33 žene starosne dobi od 55 do 75 godina koje su tako s dizajnericom spojile tradicionalni obrt i avangardnu visoku modu. 

Nova kolekcija haljina Gala inspirirana je glamurom i crvenim tepisima, a onu iz Stolnika opisuju kao raskošnu i romantičnu s prizvucima baroka.

Posebnost ovogodišnje Zlatne igle je u tome što će samostalan izlaz imati frizeri

Podsjetimo, dana 15. listopada daleke 1935. godine održana je prva Zlatna igla, tradicionalna obrtnička modna revija. Po uzoru na kolege iz Pariza, pred oduševljenu publiku tada su stali najpoznatiji zagrebački modni obrtnici, kojima su se pridružili frizeri, postolari te ostali majstori svog zanata.

Ta najdugovječnija modna manifestacija u regiji već generacijama promovira hrvatsko obrtništvo i dizajn.

Komentari

loading...