Međunarodni dan crnih pasa otkriva tužnu istinu! U Americi ih ubijaju kako bi se napravilo mjesta za one ‘popularnijih’ boja

Na današnji dan obilježava se međunarodni dan crnih pasa, koji nažalost najduže čekaju na dom ili ga nikada ne dočekaju. Zbog svoje tamne dlake, često su ljudima nevidljivi, te se budući vlasnici radije odlučuju na pse svijetlije dlake.

Ova pojava naziva se i ‘sindrom crnog psa’. Zabrinjavajuća činjenica jest da se crni psi ubijaju u Americi kako bi se napravilo mjesta za one ‘popularnijih boja‘. S druge strane, vlasnici crnih pasa na današnji dan žele ukazati na ovaj problem, naglašavajući kako boja dlake ne igra nikakvu ulogu u karakteru, niti zdravlju psa. Riječ je o suludoj predrasudi koja se godinama pokušava srušiti.

Upravo su crni psi simbol čistoće, ljepote i jačine, a mi vam donosimo deset razloga zašto biste trebali udomiti baš crnu njuškicu:

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
  1. Crni psi su vjerni i druželjubivi baš kao i psi u bojama.
  2.  Izgledaju misteriozno i graciozno.
  3. Lako ih je držati čistima jer sve mrlje se lakše uoče.
  4. Odlični su za zaštitu – neki ljudi smatraju da crni psi izgledaju opako pa zašto ne iskoristiti tu pretpostavku u zaštiti od napornih osoba?
  5. Spremni su za svaki službeni događaj – dodajte samo malu slatku kravatu i imate psa u odijelu.
  6.  Odlično ispadaju na slikama zimi, pogotovo u snijegu.
  7.  Zapravo izgledat će super na svakoj fotki.
  8. Prirodni su grijači – znanost kaže da crno privlači i apsorbira toplinu, što znači da se zimi možete stisnuti uz svoju dlakavu grijalicu.
  9.  Svi će vas primijetiti jer ćete vjerojatno biti jedan od rijetkih s prekrasnim crnim psom.
  10.  Slobodni su za udomljavanje u svim mogućim varijantama, mali, srednji, veliki, kratkodlaki i dugodlaki.

(FOTO) Diljem Zagreba osvanuli novi genijalni plakati Prijatelja životinja, jeste li ih vidjeli?


Komentari