‘KOBNOG JUTRA JAUCI, KRICI I LOM NA CESTI ZA MIROGOJ’ U najvećoj tramvajskoj nesreći bilo je 19 mrtvih

Screenshot: HRT

Datum 31. listopada 1954. ostat će upamćen kao jedan od najcrnjih datuma u povijesti Zagreba, ali i kao jedna od najvećih tramvajskih nesreća na svijetu. Toga je jutra, dan uoči blagdana Svih svetih u 8:30 sati, tramvaj linije 13 vozio nizbrdo po dionici Mirogoj – Gupčeva zvijezda na padini koja iznosi više od 9%.

Tramvajska motorna kola tipa M-24 u dvosmjernoj izvedbi, krenula su iz zaokretnice Mirogoj prema Gupčevoj zvijezdi, vozeći na redovitoj liniji broj 13 Mirogoj – Šoštarićeva ulica.

Vozač je otpustio ručnu kočnicu za dva, tri okretaja, te je na padini većoj od 9% pri spuštanju nizbrdo u prvi zavoj shvatio da kočnica ne radi. Nakon toga je pokušao kočiti ručnom kočnicom uz uporabu pijeska, ali su se kola već kretala tolikom brzinom da je bilo prekasno. Tramvaj je na zadnjem zavoju pored bolnice izletio iz tračnica. U prevrtanju je prešao na drugu stranu ulice, klizao 40 metara i udario u stabla kestena koje je iščupao iz korijena, a konačno se zaustavio udarcem u željezni stup gradske rasvjete.

Screenshot: HRT

U tramvaju je bilo 60 putnika, 19 ih je poginulo, a 37 je teško ozlijeđeno.

Nakon očevida utvrđeno je da su ta ista kola prije nesreće imala sudar na uglu između Degenove i Medveščaka jer je tramvaj zahvatio i prevrnuo zaprežna kola, no s obzirom da vozač nije uočio veću štetu nastavio je vožnju prema Mirogoju. Nedugo zatim primijetio je da magnetske kočnice ne hvataju te je zbog toga upotrijebio pijesak.

Ispostavljeno je da je brzina prevrnutih kola bila pet puta veća od dopuštene, iznosila je oko 80 kilometara na sat.

Screenshot: HRT

Tramvajski promet od Mirogoja do Gupčeve zvijezde ponovno je uspostavljen 10 godina nakon nesreće uz nova kola na toj pruzi koja su bila opremljena posebnom električnom, jakom zračnom, elektromagnetskom (tračničkom) i ručnom kočnicom. Vozila su, uz propisane najveće brzine, do 15. svibnja 1967. godine kada se tramvajska pruga demontirala, a na mjestu nesreće nalaze se uklesane riječi umjetnika Davora Kovačića: “U osam i trideset kobnoga jutra jauci, krici i lom velik. Na strmoj cesti za Mirogoj spoje se krv, drvo i čelik”.

Komentari