NABAVITE ULAZNICU NA VRIJEME: U petak u Močvaru dolazi KOIKOI, žensko-muška rapsodija ravno iz Beograda

Foto: KOIKOI

Nakon statistički najuspješnije godine u povijesti Indie emo naočala – 4 giga, sva 4 rasprodana uz prosječno 35 karata u prodaji, vrijeme je da prestanemo živjeti na staroj slavi i vratimo se praksi, kažu iz Močvare. Shodno tome, u goste im, nakon nekoliko vjekova bez stranih bendova, dolaze uglednici s beogradske scene – KOIKOI!

KOIKOI je svježe ime na šarenoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni. Publici su se prvi put predstavili 2019. godine na kompilaciji ‘Hali Gali’ – platformi koja udružuje novu generaciju glazbenika i publike neopterećene pripadnošću glazbenim žanrovima, kaže njihov izdavač, Mr. Moonleeja.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene, s jasnim zajedničkim ciljem – stvaranje kvalitetnog indie rocka/popa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskoši mainstreama i intime undergrounda!

Početkom 2021. godine KOIKOI postaju novim članom obitelji Moonlee, a rezultat je debitantski album “Pozivi u stranu”, koji će ispisati novu stranicu povijesti regionalnog nezavisnog rocka.

Foto: KOIKOI

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova (svjetsko, a naše!). Album “Pozivi u stranu” donosi primamljivu formu drugačijeg popa, koji je istovremeno svilenkasto blag i razigrano bučan, radijski senzibilan i rockerski silovit, ali obavijen velom hipnotičkog balkanskog melosa, isprepleten ekstazom i nostalgijom.

Foto: KOIKOI

Zanosna žensko-muška višeglasja neke će podsjetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, suvremena globalna etno psihodelija… Ali najbitnije je da su “Pozivi u stranu”, bez ikakve sumnje, klasa za sebe.”

Foto: KOIKOI

Iako je tek objavljen, Muzika.hr je “Pozive u stranu” već proglasila najboljim regionalnim albumom godine, stoga je očito da vam ne preostaje ništa drugi doli kartu nabaviti na vrijeme i petak navečer provesti uz KOIKOI.

PETAK 25.06 • POČETAK 20:00 • UPAD 50 KN
Pretprodaja ulaznica: entrio.hr i prodajna mjesta Entria


Komentari