Nabavite svoju ulaznicu na vrijeme: Božo Vrećo vraća se u Zagreb

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Božo Vrećo vraća se u Zagreb. Naime 2. studenog u Lisinskom će održati koncert s početkom u 20.00 sati.

Koncert će biti koncipiran tako da čini segmente sevdah pjesama koje su od davnina i one koje su tek nastale, pratnju će činiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Nadolazeći nastup je zamišljen kao dijapazon performansa svjetskog ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

“Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi, vidimo se 02. novembra u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi”, rekao je Vrećo za nadolazeći koncert.

Ulazice kupite u sustavu Eventim.

Ovaj veliki umjetnik šestim albumom Lachrimæ zaokružuje cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda- koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja BiH, te tako kroz sve albume do sada formira jedan potpuno nov inovativan makamski pristup izvedbe i skladbe sevdalinki. “Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan”, kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE , američki New York Times i španjolski El Periodico. Spomenuti svjetski mediji ga nazivaju “ikonom slobode”, “anđeoskim glasom” koji miluje duše i otvara srca.

Ponosan sa svoje suradnje sa osebujnim umjetnicima svjetskog glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava- od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na muzici i studijama za balet i operu, dokumentarne filmove o sevdalinci. To je ujedno i njegov avangardni doprinos istoj. Dakako, radi i na studijama koje se tiču mističnosti Balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Trenutno radi na filmskoj muzici ladino pjesama u BiH i jedna takva naziva Maldiča bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva “Sarajevo stereo” u produkciju i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.


Komentari