Na Jarunu 7. festival zmajevih čamaca

Foto: Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu/Facebook

Sedmi po redu Festival zmajevih čamaca, u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se na Jarunskom jezeru u subotu, 4. lipnja, a za amatersku veslačku utrku u zmajevim čamcima mogu se prijaviti svi stariji od 16 godina, uz online predbilježbu.

Posjetitelji Festivala moći će sudjelovati i na radionicama kineske kaligrafije i taijija te saznati svoje ime na kineskom.

Za najmlađe će biti organizirane i besplatne panoramske vožnje zmajevim čamcima, uz obaveznu pratnju roditelja. Suorganizator natjecateljskog dijela programa je Kajakaški savez Zagreba.

Iz Konfucijeva instituta podsjetili su kako su utrke zmajevih čamaca nastale prije više od dvije tisuće godina, kao dio pučkih običaja stanovništva južnog dijela NR Kine. Danas su, kažu, prisutne u većini zemalja svijeta i na glasu su kao najbrži vodeni sport.

Zagrebačka utrka zmajevih čamaca održat će se na regatnoj stazi RSC Jarun, na dužini od 250 metara, a natječu se posade u sastavu 16+1 odnosno 16 veslača + bubnjar.

Građani koji žele sudjelovati u veslačkim utrkama od 9 sati ujutro mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca najkasnije do 1. lipnja. Prijave su besplatne, a za sudjelovanje nije potrebno veslačko iskustvo. Prijave za panoramske vožnje primaju se do 2. lipnja na e-adresu [email protected].

Više informacija o samom Festivalu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, kao i na Facebooku stranici i Instagram profilu Instituta.


Komentari