Muzej policije isto nudi besplatan ulaz: Za noć muzeja nude stručno vodstvo, predavanja ali i vrlo korisnu radionicu

Foto: Muzej policije

Povodom manifestacije Noć muzeja, ovoga petka Muzej policije pripremio je prigodan program. Posjetitelji će tako moći razgledati izloške vezane uz policijsku povijest od 18 sati do ponoći, a ulaz će biti besplatan.

“Muzej policije priključio se i ove godine manifestaciji Noć muzeja u kojoj će posjetitelji moći fizički doći u muzej, ali uz ograničeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Za sve zainteresirane bit će održana dva stručna predavanja, radionica, stručno vodstvo u razgledavanju postava, a za najmlađe kviz znanja”, poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Kako opća tema ovogodišnje manifestacije koja želi približiti užitak posjete muzeja glasi „Između stvarnog i digitalnog”, Muzej policije ističe jednu prigodnu radionicu u skladu s novim E-osobnim iskaznicama pripremljenom za sve građane koji žele aktivirati svoje E-osobne iskaznice i mobilnu aplikaciju Certilia.

“Građani će moći uz asistenciju djelatnika AKD-a (Agencija za komercijalnu djelatnost) i PU zagrebačke aktivirati svoje eOI i mobilne aplikacije. Svi koji su zagubili ili zaboravili svoje aktivacijske podatke moći će dobiti nove bez potrebe odlaska u neku od policijskih uprava. Osobna iskaznica sadrži identifikacijske i potpisne certifikate kojima građani mogu kvalificirano potpisivati dokumente i prijavljivati se visokom razinom sigurnosti na razne e-Usluge, a od 2. kolovoza sve navedene funkcionalnosti dostupne su i putem mobilnih uređaja” najavili su iz MUP-a.

Prema rasporedu, ova korisna radionica trajati će od 18 do 23 sata, dakle većinom cjelovečernjeg programa.

Pored pomoći građanima s novim iskaznicama, stručna vodstva kroz muzej početi će u 18 sati, a zatim i u 21:30.

U 19 sati, zakazano je i stručno predavanje Jasne Galeković, inače samostalne vještakinja za rukopise i dokumente iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Govoriti će o zaštiti dokumenata te vrstama krivotrenih dokumenata.

Nakon toga, u 20:30 sati, biti će riječi o ustrojavanju specijalnih policijskih jedinica 1990. godine i njihove uloge i zadaće tijekom Domovinskog rata. O toj temi govoriti će Anto Šoljić, koji je u to vrijeme obnašao funkciju načelnika Sektora specijalne policije.

Pored poštivanja epidemioloških mjera, MUP upozorava i kako će se na ulazu morati pokazati i covid potvrde.


Komentari