Muzej čokolade pobrinuo se za najslađi početak akademske godine: Svakog četvrtka uz kupnju studentske ulaznice dolazi i vodstvo gratis!

U razdoblju ispitnih rokova i upisa u novu akademsku godinu iz Muzeja čokolade Zagreb dolazi novi sadržaj nazvan „Studentski četvrtak“. Svaki četvrtak tijekom listopada studenti će se moći prijaviti za stručno vodstvo u 19:15 koje će dobiti gratis uz kupljene studentske ulaznice. Osim toga, novost u Muzeju čokolade Zagreb je mogućnost plaćanja Settle aplikacijom na temelju koje uz dvije odrasle kupljene karte treću dobivate za samo jednu kunu.

„U vremenu kada se polako vraćamo starim navikama u Muzeju čokolade Zagreb zadali smo si zadatak – pozvati što veći broj studenata da otkriju naš lijek za dobro raspoloženje. Želimo da se što više studenata upozna s povijesnim razvojem čokolade i da pri tom kušaju vrhunske belgijske čokolade koje se nalaze u našim ulaznicama. Na početku razgledavanja naši posjetitelji umjesto karte dobivaju degustacijsku kutijicu sa zrnom kakaovca te tamnom, mliječnom, bijelom i rubi čokoladom. Napominjemo i kako se osim navedenih čokolada u Muzeju mogu kušati i četiri vrste tekuće čokolade i to u neograničenim količinama.“, navodi vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac.

Osim što će u Muzeju čokolade Zagreb studenti saznati da je čokolada 97 % svoje povijesti bila napitak, da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije te da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti, dobro će se i zabaviti jer je Muzej interaktivan.

Zbog odgovornosti prema posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera u vođenoj turi u Muzeju može biti maksimalno 12 studenata. Rezervacije mjesta su moguće pozivom na broj 01 2092 966. Osim na hrvatskom vodstva mogu biti na engleskom i francuskom što je potrebno dogovoriti u drugom terminu četvrtkom.

Muzej se nalazi u centru Zagreba, u Varšavskoj 5, na prvom katu kojem se pristupa i liftom. U muzeju nema prepreka za invalidska kolica. Cijena individualne studentske karte (uz predočenje iksice ili indexa) je 45,00 kn dok je cijena za odrasle 60,00 kn. Uz Settle aplikaciju cijena ulaznica za tri osobe iznosi 121 kunu što je najpovoljnija opcija za studente.


Komentari