Muzej 80-ih najavio zatvaranje, ali Zagrepčani su brzo reagirali i organizirali pomoć: Evo kako možete sudjelovati u očuvanju muzeja

Foto: Facebook

Nakon što je zagrebački Muzej 80-ih objavio kako zatvara zbog krize uzrokovane koronavirusom Zagrepčani su odlučili reagirati i spasiti popularni retro muzej.

Iz Muzeja su u ponedjeljak, 6. srpnja, objavili kako su primorani zatvoriti svoja vrata jer su zbog koronakrize otkazane Potpore javnih ustanova. pritom su pozvali sve zainteresirane da posjete muzej zadnji put i to od četvrtka – subote ovoga tjedna.

No ubrzo se pojavio tračak nade. Zagrepčani su odlučili pomoći popularnom Muzej i to organizacijom humanitarnog koncerta.

Kako su iz Muzeja napisali na Facebooku, iznenadila ih je reakcija, ali i akcija ljudi. Najavili su da kako će se održati Humanitarni Disco party by DJ Tom, petak-subota od 20 do 01 sata.

“Draga ekipa, nismo se ovom mogli ni nadat, odmah se odazvala na pomoć Facebook grupa “80e u Zagrebu” te objavila molbu za donacije svojih članova, kako bi vrata zabavno- interaktivnog Muzeja Zagreb 80 tih ostala otvorena za posjetioce.

Mi uživamo kad vas radujemo i veselimo u vremeplov kapsuli razigranih i veselih Zagrebačkih 80-tih. Ovom prilikom pozivamo sve vas na “Humanitarni Disco party by DJ Tom “/ pet-sub od 20-01h, Dj Tom humanitarno nastupa, te je prvi sam pokretač i inicijator te divne geste očuvanja Zagreb 80s Museum”, poručili su.

Dodali su da oni koji doći ne mogu doći na njihov tulum mogu uplatiti svoju donaciju na njihov račun.

“Molimo da na račun muzeja IBAN: HR1724020061100835747, poziv na broj 99, opis plaćanja: donacijska ulaznica, uplatite svoju donaciju, a muzej vas za uzvrat časti ulaznicom i cugom po izboru”, stoji u objavi.

Muzej se otvorio u prosincu 2017. godine, a u njemu se, između ostalog, mogao vidjeti klasični dnevni boravak sa smeđim sjedaćim elementima, moglo se razgledati radnu sobu i kuhinju, sjesti u starog fićeka, preslušati gramofonske ploče ili zaigrati igrice na Commodoreu 64.

NEVJEROJATAN PRIKAZ ŽIVOTA ZAGREBAČKE OBITELJI U 80-ima Ovaj muzej je sve o čemu ste ikada maštali

Komentari