MSU obilježava godišnjicu preseljenja u Novi Zagreb

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu obilježit će u subotu, 4. prosinca Dan muzeja, 12. godišnjicu od useljenja u novu zgradu u Središću, s nizom besplatnih programa za posjetitelje.

Tradicionalno bogati program, koji će trajati od 11 do 18 sati, otvara radionica za djecu od 6 do 12 godina u pratnji odraslih osoba uz izložbu Device_art festivala, na kojoj će se sudionici radionice upoznati s micro:bitom i njegovim mogućnostima te programirati naredbe za prikaz sličica, brojeva, teksta i jednostavnih animacija.

Slijedi vodstvo po izložbi „Barikadiranje ledenih ploča – istraživački poduhvat Olivera Resslera“, koja obuhvaća autorove umjetničke radove posvećene klimatskom slomu nastale od 1994. do 2021.

Nastup zbora za Advent

Na Južnom platou nastupit će Dječji zbor Zagrebački anđeli s repertoarom dječjih i prigodnih adventskih pjesmica.

Tu je i razgovor a Agatom Lučić, autoricom murala “Muzej za svakoga“ na istočnom zidu MSU koji predstavlja rad osmišljen s ciljem pozivanja prolaznika na ulazak u Muzej kao mjesto učenja, istraživanja, inspiracije i kreativnosti, uz reference na fundus muzeja.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u vođenom razgledavanju izložbe “AKD – 30 godina povjerenja i sigurnosti“, u godini u kojoj  Agencija za komercijalnu djelatnost obilježava 30. obljetnicu poslovanja, proizvodnje nacionalnih dokumenata.

Izložbenim materijalima Agencija želi hrvatskoj javnosti pokazati dio povijesti i budućnosti hrvatske države, čijem razvoju intenzivno doprinosi kroz digitalne tehnologije, zaštićeni tisak i pametna rješenja, napominje se u najavi MSU-a.

Interaktivno vodstvo

Organizirat će se i interaktivno vodstvo kroz izložbu Device Art 7.021, festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija koji donosi nove poglede na naprave, gadgete i strojeve koji nas “okružuju, provociraju, smiruju i iritiraju”, pozivajući na ponovo promišljanje našeg sve prisnijeg odnosa s tehnologijom u vremenu konstantne nepredvidljivosti i silovitih promjena.

Bit će tu i razgovor s Katom Mijatović, umjetnicom koja je na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci studirala slikarstvo, a diplomirala na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Pa čak i koncert!

Na kraju Dana muzeja, s početkom u 18 sati, u predvorju Muzeja održat će se koncert ansambla Asmangu Muzičke akademije Zagreb, na kojem nastupaju solisti tog ansambla.

U MSU Kinu prikazat će se film “Kad se kazaljke poklope – MSU 12“  Nenada Glavana, a od aktualnih izložbi moći će se pogledati “Barikadiranje ledenih ploča – istraživački pothvat Olivera Resslera”, “Device_art 7.021 – festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija”, “Živa Kraus – U svijetu umjetnosti”, “AKD – 30 godina povjerenja i sigurnosti” i ” I. J. Pino: Gesamtkunstwerk kr(i)vi i popela”, te filmska instalacija Ane Hušman u Zbirci Richter.

Komentari