MOČVARNI LABORATORIJ: Od 3. do 8. lipnja besplatno sudjelujte na Radionici kazališne kritike i naučite svašta novo

Foto: Facebook

Novo izdanje Močvarnog laboratorija ovoga puta donosi Radionicu kazališne kritike koja će se održati u klubu Močvara od 3. do 8. lipnja. Ovoj trodnevnoj radionici cilj je obuhvatiti cirkuske i druge izvedbene forme, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno.

Sudionici će se upoznati sa specifičnom tradicijom kazališne kritike u Hrvatskoj i inozemstvu te će se putem nekolicine vježbi naučiti osnovama analitičkog mišljenja i pisanja o kazalištu.

Radionica je strukturirana u četiri tematske okosnice koje doticanjem svih bitnih kazališnih elemenata čitavo vrijeme podižu svijest o ulozi i mjestu kazališnog kritičara unutar kazališne zajednice.

Radionicom se želi postići svladavanje strukture kazališne kritike i upoznavanje s osnovama analize i stilistike. Radionicu će voditi Anđela Vidović, članica Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa.

Za sudjelovanje je važno dobro poznavanje engleskoga jezika, a u prijavi je potrebno dostaviti sljedeće podatke: ime, prezime, dob, zanimanje te odgovor na pitanje: “Što je za vas kazalište?”.

Zainteresirani prijave mogu dostaviti putem maila: [email protected].

Radionica traje tri dana uz posjet izvedbi:
3. 6. (četvrtak) – 18:00-20:00,
5. 6. (subota) – 11:30-19:00,
8. 6. (utorak) – 17:30-19:00 / u 19:00 grupni posjet izvedbi (A sad ja! cirkus Cabaret).


Komentari