Mladi u provodu i ovog vikenda! Centar grada je krcat, pleše se i pjeva kao u ‘dobra stara vremena’

Screenshot

Iako epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije dobra, mladi su se i ovoga petka okupili u velikom broju u središtu Zagreba.

Kafiću su bili krcati, a tražilo se i mjesto više. Plesalo se i pjevalo, kao u “dobra stara vremena” do 22 sata.  Centrom grada patrolirala je civilna zaštita i policija.

Očekivano, lijepo vrijeme i proljetne temperature izmamile su ljude van. Podsjetimo, mladi su se u posljednjih nekoliko mjeseci okupljali ispred HNK-a, ali su se zbog strože kontrole premjestili na Jarun i ispred Studentskog doma Stjepan Radić. Ipak, ovog vikenda HNK je ponovno postao “žarište” zabave za dio ljudi tijekom dana. S obzirom na to da su kafići otvoreni do 22 sata, javne površine su postale omiljeno mjesto mladima gdje se nastavlja partijati nakon što se ugostiteljski objekti zatvore.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ponašanje mladih nakon svakog vikenda podijeli javnost. Dok ih jedni podržavaju jer smatraju da je mladima mjesto vani i u izlascima, drugi su ogorčeni zbog nepoštivanja mjera, ali i količine smeća nakon provoda.

Činjenica da mladi više nemaju prostor za druženje, kao što su imali prije pandemije, postaje sve veći problem, no zasada konkretnog rješenja nema.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2529 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 46 osoba. Liječnike u bolnicama posebno zabrinjava to što je sve više hospitalizirano osoba mlađe dobi. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je na današnjoj press konferenciji da je Hrvatska trenutno na vrhuncu trećeg vala epidemije pa se nada da će broj novozaraženih početi padati, no ne očekuje da će tako brzo pasti i broj hospitaliziranih osoba.


Komentari