MLADI RAZVILI HVALEVRIJEDAN PROJEKT! Pridružite se radionici koja otkriva kako vježbaju osobe s invaliditetom

Taekwondo klub Maksimir

U sklopu Erasmus projekta “The impact of us”, Taekwondo klub Maksimir poziva sve zainteresirane da se 7. listopada pridruže  pokaznim radionicama “Kako vježbaju osobe s invaliditetom te gluhe i slijepe osobe”. Radionice će se održati na lokaciji Mjesni Odbor Peščenica na 1. katu dvorane na adresi Njegoševa 10.

Počet će u 11 sati i trajati do 12:30, a besplatne su za sve zainteresirane. Na radionicama će se i predstaviti rezultati projekta koji je financiran sredstvima Europske unije.

”Ovaj projekt razvila je skupina mladih ljudi s invaliditetom kako bi se uhvatili u koštac s izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu kada je u pitanju njihova fizička i psihička dobrobit.

Taekwondo klub Maksimir

Problemi s kojima se ovi mladi susreću su nedostatak znanja o tome gdje i kako vježbati, strah od pada, nedostatak energije, ovisnost o roditeljima, nedostatak prijatelja i mjesta za igru, barijere u vanjskim prostorima i slično”, poručuju iz Taekwondo kluba Maksimir.

Klub postoji više od 40 godina i godišnje organizira više od 30 domaćih i međunarodnih natjecanja i raznih sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom, u svrhu integracije mladih s posebnim potrebama u društvo. Ciljane skupine s kojima klub surađuje, a koje su ujedno i članovi kluba, su mladi s Downovim sindromom, raznim deformitetima, distrofijom mišića, cerebralnom paralizom, intelektualnim poteškoćama, niskim IQ-om i autizmom.


Komentari