Mladenačka ljubav Dražena Petrovića i Sanje Doležal: Sve je bio samo trik, no onda su se zaljubili….

“Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš”, rekla je Sanja Doležal (56) o jednogodišnjoj strastvenoj ljubavi s Draženom Petrovićem za portal 24sata.

Bilo je to davno, a pjevačicu Novih fosila i košarkaša upoznao je glazbeni menadžer Zoran Škugor u zagrebačkom Klubu Šibenčana, a s Draženom su tada bili mama Biserka i tata Jovan.

Ovo je zapravo trebal biti dobra marketinška priča, ali iznjedrila je i puno više. Sanja je po uputama Zorana Škugora počela odlaziti na Cibonine utakmice, a on na njezine koncerte, pa je prijateljstvo između nje i Dražena ubrzo preraslo u ljubav. Na jednoj od Ciboninih utakmica fotoreporteri su snimali samo nju kako navija za Dražena. Svi su se pitali jesu li Sanja i Dražen zajedno, a kako su se njih dvoje svidjeli jedno drugom, doista su i prohodali te bili u vezi oko godinu dana.

Nih se dvoje nisu skrivali od javnosti. Kada su bili slobodni, on od utakmica, a ona od koncerata, šetali su rukom u ruci po Strosmayerovom šetalištu, zagrljeni po Trgu. Zagrepčani su im tada prilazili, govorili da su divan par, željeli im brak, djecu, sreću, a bili su i česti gosti poznatih zagrebačkih restorana kao i tad kultnog kluba Saloon.

Hitovi nisu bili dovoljni za ostanak na vrhu


“Iako su Fosili punili svaku dvoranu, shvatio sam da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Trebalo je smisliti nešto atraktivnije čime će se privući novinari, a zatim i čitatelji. Jer, ti čitatelji kupovali su kasete i ulaznice za koncert. Bio je prijedlog da ju marketinški spojimo s nekim bogatim Arapom, ali sam odbio jer to bi bila jednokratna vijest, a trebalo nam je nešto o čemu će se kontinuirano pisati. Predložio sam Dražena i oboje su pristali”, rekao je Škugor.

Dražen je Sanjom bio očaran, baš kao i ona njime. Oboje su bili mladi, popularni i slobodni. Djevojke su ganjale Petrovića, obožavatelji salijetali Sanju, no te godine njih dvoje živjeli su jedan za drugog. Zapamtila je popularna pjevačica i mučne situacije. Naime, jedna djevojka, opsjednuta Fosilima, Draženom, Sanjom, nije znala kako iskazati emocije pa je pjevačici probušila gume na automobilu.

Obožavatelji nisu ugrozili njihovu vezu jer su oboje bili u žiži popularnosti. S teretom slave znali su se nositi. Razumjeli su se odlično i ljubomori nije bilo mjesta.

No, ovoj je romansi presudila odvojenost. Dražen je igrao po svijetu, a Sanja imala i 200 koncerata godišnje. Ona “Daleko od oka, daleko od srca” pokazala se točnom. Emocije su ugasnule, da bi nakon godinu dana vezu priveli kraju. Bilo je to 1986., a d Dražen je i nakon prekida govorio da je Sanja velika umjetnica.

Iako su se razišli, Sanja je i danas u divnim odnosima s Draženovom majkom, a o njegovoj se tragičnoj pogibiji Sanja prisjeća teška srca.

“Bio je zaista poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema”, rekla je pjevačica.

Komentari

loading...