MLADA I TALENTIRANA: Zagrepčani, što se čeka? Umjesto ispijanja kave na Cvjetnom, skoknite na ovu zanimljivu izložbu

Foto: Screenshot

Izložba “Dobrodošlica” akademske grafičarke i alumne Akademije likovnih umjetnosti Ivane Bajcer otvara se u ponedjeljak, 15. veljače, u zagrebačkoj galeriji Šira.

Po riječima Davorke Perić, izložba Ivane Bajcer posjetitelje uvodi u neodređen prostor preklapanja umjetničkog rada i svakodnevnog života, uvijek složen proces preplitanja stvarnosti i umjetnosti koji je neiscrpna tema mnogih umjetnika i teoretičara umjetnosti.

“Umjetnica zastupa neodvojivost svakodnevnog od umjetničkog rada ukazujući, performativno, crtežom i tekstom na njihovu uzročno posljedičnu povezanost, baziranu na osobnom, intimnom doživljaju ljudi u vlastitoj obitelji i društvenom okruženju”, ustvrdila je u predgovoru izložbe.

“I umjetnost i teorijska podloga na kojoj nastaje zastupa ovdje neodvojivost njihovih tokova utemeljenih na materijalnosti predmeta, tijela i umjetničkog rada, kao isječka svakodnevnog života u kojem je teorijski okvir sfera međuljudskih interakcija i društveni kontekst na koji se želi utjecati”, dodala je.

Ivana Bajcer (Zabok, 1993.) diplomirala je 2018. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi Tanje Dabo, članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, i Hrvatske udruga likovnih umjetnika) u Splitu.

Nagrađivana umjetnica sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je brojnih edukativnih programa i interaktivnih radionica.  Njezina izložba u galeriji Šira bit će otvorena do 28. veljače.


Komentari