Meri Cetinić u Lisinskom slavi četrdeset godina od albuma ‘Meri’

press

Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić se prvi put predstavila javnosti 1968. godine kada je pobijedila na natjecanju mladih pjevača “Raspjevano proljeće” u Splitu s pjesmom “Warm and tender love” Percie Sledge-a. Nakon toga gradi karijeru čijih četrdeset godina obilježava velikim slavljeničkim koncertom.

U Velikoj dvorani Lisinski 17. listopada u 20:00 će proslaviti četrdeset godina od albuma prvijenca ‘Meri’, ali i četrdeset godina od velikog hita ‘Čet’ri stađuna.’

“Jako sam sretna i ponosna što ću moći sa svojom publikom proslaviti 40 godina karijere, a posebno me veseli što će se sve to održati u Lisinskom, našoj najcjenjenijoj koncertnoj dvorani. Mjesto koje je uvijek posebno za mene, ali sam sigurna i za mnoge druge glazbenike. Na ovo gledam kao na veliku čast i pozivam sve svoje obožavatelje da dođu u što većem broju kako bi zajedno sa mnom proslavili za mene ovako bitnu obljetnicu.”

U svojoj bogatoj karijeri, Meri Cetinić se može pohvaliti da je izdala 23 albuma i 18 singlova. Kao skladatelj ili izvođač je surađivala i stvarala s jako puno velikana domaće, ali i inozemne glazbene scene. Poznate su i njezine mnogobrojne suradnje s klapama u kojima daje svoj specifičan otisak kada spaja soul, dalmatinska tradicionalna melodija, jazz, pop. Glazbenica je čest gost na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku s vlastitim skladbama: “Rijeka bez povratka”, “Griža”, “Kruh i sol”, “U samoći prolazi mi vrime” za koje su joj dodijeljena i brojna priznanja. Osim uspješne karijere na domaćem tlu, Meri je čitavu svoju karijeru održavala brojne solističke koncerte i turneje po Kanadi, SAD i Australiji.

Ove godine je dobila i veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad – Nagrada za životno djelo od Dubrovačko- neretvanske županije.

Jedan od najvećih hitova naše glazbene povijesti je “Čet’ri stađuna” koji je izdao Jugoton 1979. godine. To su stihovi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima : “S rukon za ruku su čet’ri stađuna, Moji se dani kroz vrime vuku, S teplin i ladnin život se miša, Žari me sunce, pere me kiša.”

Ulaznice možete kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni Lisinski.


Komentari