Međunarodna izložba karikatura stiže u Klovićeve dvore: Ovogodišnja je tema strip, njihovi junaci i autori

Foto: Hrvatsko društvo karikaturista The Croatian Cartoonist Association

Međunarodna izložba karikatura u organizaciji Hrvatskog društva karikaturista, je i ove godine okupila veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema izložbe, odnosno festivala karikature je STRIP (strip junaci i njihovi autori u karikaturi).

Sudjelovalo je 347 karikaturista iz 66 zemalja svijeta, a najbrojniji su autori iz Irana (35), Hrvatske (23), Kine (21), Turske (31) …

Foto: Hrvatsko društvo karikaturista The Croatian Cartoonist Association

Izložba će zbog pandemije koronavirusa biti postavljena u jesen, a kao i posljednjih desetak godina moći će se pogledati u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori. Za izložbu će biti tiskan kvalitetan katalog kojeg će dobiti svi selektirani autori, kao i posjetitelji izložbe.

Kao i većina svjetskih festivala karikature, tako i ovaj ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je imao težak zadatak izabrati najbolje karikature. Ove godine žirijem je predsjedao prof. Frano Dulibić povjesničar umjetnosti, a ostali članovi bili su Marko Šunjić urednik izdavačke kuće „Fibra“, te karikaturisti Predrag Raičević, Nik Titanik i Zdenko Puhin.

Foto: Hrvatsko društvo karikaturista The Croatian Cartoonist Association

POBJEDNICI:
PRVA NAGRADA Damir Novak, Hrvatska
DRUGA NAGRADA Nikolai Vorontcov, Rusija
TREĆA NAGRADA Cenk Alparslan

POSEBNA PRIZNANJA:
Slawomir Makal, Poljska
Hule Hanušić, Austrija
Viacheslav Shilov, Rusija
Valeri Tarasenko, Rusija
Steffen Jahsnowski-Herschel, Njemačka


Komentari