ŽRTVE LAŽNOG ESTETSKOG KIRURGA PROGOVORILE: Zagrepčanka koju je unakazio jedva preživjela

Foto: Instagram

Ako vam zvuči kao filmski scenarij da čovjek u samom centru Beograda u Srbiji izvodi estetske zahvate, iako nema licencu za rad- prevarili ste se! Sava Knežević iz Batajnice ima samo 23 godine, ali je veliki broj žena uspio uvjeriti da je stručnjak za estetsku medicinu, piše Jutarnji list.

Knežević je svoje klijentice uvjerio da ima 32 godine i da je specijalist estetske kirurgije i regenerativne medicine, ali i doktor, znanstvenik i predavač svjetskog glasa.

“Ja sam medicinski direktor lanca klinika za antiaging-medicinu La Clinique de Paris i internacionalni edukator i predavač za isti brend”, tvrdi Knežević u prepisci koju je objavila jedna od njegovih žrtava.

Lažni kirurg nije samo radio u Beogradu već i u ordinacijama u Dubaiju, Zürichu i Tirani.

“Prvi smo u Albaniji koji nudimo tretmane za matične ćelije i regenerativnu medicinu. Govorim o zamjeni hormona, matičnim ćelijama, estetskoj medicini, ishrani i medicini života”, kaže Knežević u promotivnoj snimci ordinacije u Tirani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Sava unakazene (@savaknezevicsauvage_unakazene)

Jedna od njegovih žrtava bila je 33-godišnja Zagrepčanka, koja tvrdi da je zbog nestručno obavljenog zahvata zamalo ostala bez usne.

Knežević, ispostavit će se, nije bio nikakav liječnik, već maser. Nije imao 32 godine, već 23. A njegova majka koja se predstavljala kao medicinska sestra, po struci je zapravo bila cvjećarka. Kada je njegova pacijentica to saznala, nazvala ga je i pitala je li to istina. Prvo ju je pokušao uvjeriti da mediji lažu, ali je ubrzo nakon toga obavijestio da zatvara ordinaciju.

“Ja mu kažem, onda tu nešto nije u redu ako ti bježiš. Pitam ga: ‘Reci mi što si, Savo? Jesi li doktor, zubar, anesteziolog, veterinar? Nebitno, samo mi reci što si.’

On kaže: ´Ne znam što da ti kažem.’ Prekinuo je vezu i više mi se nikad nije javio”, priča sugovornica.

Nakon što je otkriven sakrio se kod rođaka u selu

Knežević je doista zatvorio ordinaciju i s majkom Danijelom se sakrio kod rođaka u selu Putinci kod Rume. Nakon mjesec dana skrivanja je uhićen, a policija je u kući u selu pronašla sav dokazni materijal iz ordinacije.

Međutim, poslije mjesec dana pritvora Kneževići su pušteni da se brane sa slobode. Početak suđenja zakazan je za 26. studenog 2021. pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Tužiteljstvo za Savu traži kaznu od osam i pol godina zatvora i 800.000 dinara, a za Danijelu godinu dana kućnog zatvora.

Početak suđenja Kneževići čekaju u Putincima. Svatko u selu zna da je tu i gdje živi “lažni doktor”, ali kažu da ne znaju kako izgleda.

Umjesto Kneževića i njegovih rođaka, izašli su susjedi. “Ostavite ljude na miru”, “Idite u Njemačku pa snimajte“, samo su neki od njihovih komentara.

Tvrde da oni koji žive u toj kući “nisu ni mrava zgazili” i da mediji lažu.

Kako je moguće da lažni kirurg nije prije uhićen?

“Teško je i inspekciji pronaći takve ljude, naročito ako nisu adekvatno registrirani, jer malo je paradoksalno da zdravstvena inspekcija ne može kontrolirati kozmetičke salone koji su u posljednje vrijeme preuzeli konce u svoje ruke i rade sve više estetskih zahvata”, kaže specijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije Predrag Matejin.

Komentari