FOTO) Zoran Šprajc otkrio gdje odmara, u sve upleo i ‘rakijicu’: ‘Dvije ljepote, koju da izaberemo?’

Marko Prpic/PIXSELL

Nije ovih dana nimalo loše voditelju RTL Direkta, Zoranu Šprajcu. Kako provodi odmor podijelio je i sa svojim pratiteljima na Instagramu. Ovog puta s njima je podijelio fotografije predivne prirode i otkrio gdje se točno nalazi.

“Ova no filter tirkizno plavotamnozelena ljepota zapravo je golemo vrelo u kraškoj stijeni duboko najmanje 160 metara, vrelo iz kojeg u svakoj sekundi neprimjetno kulja desetine kubika čiste i bistre planinske vode koja ovdje na površini dobiva ime Njezino Veličanstvo rijeka Kupa. Istodobno ovdje počinje tj. završava Dolina leptira s kojom vam je i najbolje i najljepše doći do izvora Kupe.

Duži put je od Hrvatskog na granici sa Slovenijom, kraći je od Kupara na donjem ulazu u NP Risnjak, kod Tratinčice, gdje u oba slučaja valja zastati i okrijepiti se ili u povratku nagraditi kakvom goranskom rakijicom.

Dalje prema izvoru je i rodna kuća rijeke Kupe, dobro je ondje kupiti fora majicu NP Risnjak kako biste do izvora došli kao iskusni goranski rendžer. U Dolini leptira živi i nekoliko obitelji čiji su preci vjerojatno boga kleli što su se rodili u tom brlogu medvjeda i risova, na dan jahanja od prvog dućana, ali danas im nasljednici svakog jutra za taj komadić raja mogu zahvalit čašom šampanjca ili borovničke.

Inače muževi i momci koji Dolinom leptira do izvora Kupe vode svoje supruge i djevojke trebali bi pripaziti, povremeno se može ugledati kao u mramoru isklesano tijelo nekog gorštaka koji je odlučio svoje mišiće malo isplahnuti u rijeci”, napisao je poznati RTL-ov voditelj u opisu fotografija.

“Dvije ljepote. Koju da izaberemo?”, upitala se jedna pratiteljica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoran Šprajc (@zoransprajc)


Komentari