Zoran Šprajc izazvao lavinu reakcija: ‘Ako mislite da vam maska baš dobro stoji, ne morate se cijepiti’

Foto: Instagram

Kako bi potaknuli građane na cijepljenje protiv koronavirusa, kampanji “Misli na druge” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo priključila su se brojna poznata lica. Veliku pažnju izazvao je video popularnog voditelja i urednika emisije RTL Direkt Zorana Šprajca, koji je u pola minute ljudima objasnio zašto se trebaju cijepiti.

Ne morate se cijepiti, ako mislite da vam maska dobro stoji

“Ne morate se cijepiti i nitko vas ne može natjerati da se cijepite. Ako, recimo, mislite da vam maska baš dobro stoji i ako je želite nositi do kraja života: ne morate se cijepiti. Ako vam nije stalo do druženja, ljubljenja, grljenja, slavlja, zajedničkih koncerata, putovanja. Ako vam nije stalo da ova epidemija konačno jednom završi: ne morate se cijepiti. Pogotovo se ne morate cijepiti ako vam nije stalo do vas samih. Ali, ako vam je stalo do vas i svih nas: cijepite se”, poručio je Šprajc.

I ja sam bio jedan od pametnjakovića…

U kampanji je sudjelovao i reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji je opisao svoj iskustvo s koronom.

“Kad se pojavila ova pošast od koronavirusa, i ja sam bio jedan od onih pametnjakovića koji je govorio: ‘Još jedna gripa, proći će.’ Ne prolazi. Sve više je ljudi na respiratorima. Umrla su mi dva draga prijatelja, dva mlada čovjeka. Nisu imali nikakvu šansu. I ja sam se razbolio od koronavirusa. To što sam prošao ne bih nikome poželio. Cijepite se! Samo tako, zajedno, možemo pobijediti ovu pošast”, zaključio je Jarak.

Ja sam odabrao cijepljenje i ljeto, a ti nemoj

Kratku poruku građanima poslao je i skladatelj Tonči Huljić.

“Nema tu neke velike pameti. Ima samo dvije solucije: prva je da dobiješ cjepivo, druga je da dobiješ koronu, – Ja sam odabrao ovu prvu. I lito. A ti nemoj”, objasnio je Huljić.

Komentari