Znate li fotografirati savršeni sebić? Evo nekoliko savjeta

Danas rijetki među nama nemaju barem jedan selfie ili sebić. Fotografiramo ih u različitim prilikama i najčešće su svjedok “našeg postojanja” na nekom mjestu ili događaju.

Mi vam donosimo kako da ispadnete što bolje na vašim sebićima, jer ne lažimo se, volimo brojati koliko smo lajkova skupili za našu novu profilnu fotografiju.

Prirodno svjetlo je najbolje svjetlo

Prirodno svjetlo je najbolje svjetlo koje možete koristiti za fotografiranje sebića. Umjesto da glavu okrenete prema umjetnom izvoru svjetlosti, okrenite glavu prema prozoru i vidite kako majka priroda sama ispravlja vaše lice.
U slučaju da se nalazie u zatvorenoj prostoriji bez prozora, uzmite list papira i stavite ga ispod brade. Ovo će omogućiti disperziju svijetla i na taj način učiniti vaše lice prirodno sjajnim.

Izbjegavajte sjene

Nema ničega ružnijeg nego kada sunce stvori ogromne sjene na vašem licu i da vam izgled kao da niste legli u krevet tri dana. Najbolje vrijeme za fotografiranje sebića je rano ujutro ili za vrijeme zalaska sunca jer tada svjetlo najljepše pada na sve oko sebe.

“Namjestite” prirodni osmijeh

Nemojte napraviti groteksnu grimasu od lažnog osmijeha kada fotografirate sebić. Najbolje je koristiti svoj prirodni osmijeh. U slučaju da ste sramežljivi i mislite da se ne znate prirodno smijati, otiđite pred zrcalo i uvježbajte svoj najbolji lažni osmijeh.

Fotografirajte puno sebića

Savršeni sebić dolazi nakon puno fotografiranja. Poznata reality zvijezda Kylie Jenner kaže da dnevno zna fotografiti i do 500 sebića kako bi odabra samo jedan za društvene mreže. Vi nemorate fotografirati toliko njih, ali ne bi bilo loše napraviti nekoliko njih i odabrati najbolji.

Nađite najbolji kut svojeg lica

Igrajte se s prednjom kamerom vašeg pametnog uređaja. Najbolji sebić nastaje tako da spustite bradu i podignete mobilni uređaj što više. Kada fotografirate, neka donji dio uređaja bude na istoj razini kao i vaše oči. Isto tako, nemojte direktno gledati u kameru, već okrenite glavu malo na stranu.

Nemojte previše razmišljati

Najbolji sebići nastaju kada ste najviše opušteni. Pronađite pozu u kojoj se osjećate najprirodnije.


Komentari