ZNATE LI ČIME SE BAVI SIN ZORANA MILANOVIĆA? Sportaš s karakterom, radi i sa slomljenom rukom

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin jakog međunarodnog kadetskog turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom. Prema riječima Eugena Jakovljevića, trenera kadetske reprezentacije, sudjelovalo je sto hrvača i 41 hrvačica iz 13 zemalja, a naši su reprezentativci osvojili deset medalja.

Zlatom su se tako okitili Renato Osmanović (51 kg) i Marko Milanović (92 kg), srebrni su bili Filip Mikulić (48 kg), Sandra Besek (56 kg), Gia Kastelan (65 kg), Mila Anđelić (73 kg) i Mihael Salajec (80 kg), dok se broncom pohvaliti mogu Matej Rebić (60 kg), Marta Besek (65 kg) i Nina Gerić (73 kg).

Kako navodi Večernji list, ovim se sportom bavi i sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Marko Milanović.

 A ovaj rezultat, i četiri tehnički superiorna nastupa, sugerira pak da se radi o prilično nadarenom mladom sportašu. “Kao od brda odvaljeni” Marko (192 cm, radne težine 97 kg) izborio je četiri uvjerljive pobjede te se izborniku Alenu Runcu nametnuo kao favorit u svojoj težinskoj skupini za nastup na kadetskom EP-u koje će u Bugarskoj održati sredinom lipnja, dok se krajem srpnja u Mađarskoj održava kadetski SP.

Sve će to biti prvi veliki sportski ispiti za Milanovića i njegovu generaciju jer će se tek na takvim natjecanjima vidjeti tko je potencijal i za ozbiljnu seniorsku karijeru. A za Marka se govori da je veliki potencijal. Kod izbora, piše spomenuti medij, neće biti ni zrnce “nepotizma” jer je ovaj 16-godišnjak – najbolji u kategoriji.

“Dok je bio klinac, ja sam radio s Markom, a sada je njegov trener Mario Mihalj, a povremeno s njim radi i brat Božo, koji mi bez lakiranja govori da je mali stvarno potencijal. U svemu tome sviđa mi se stav njegova oca koji drži da je hrvanje “pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa” i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane”, rekao je Nikola Starčević, ali i ispričao jednu zanimljvu anegdotu.

“Vodio sam Marka na jednom natjecanju za mlađe dječake i, kada sam primijetio da mu je natečen zglob šake, pitao sam ga je li to nešto napuklo, a on mi je rekao da nije jer može micati ruku. Nakon dva sata nazvala me njegova mama i rekla mi da su mu napuknule obje kosti podlaktice. Dakle, on je odradio borbu sa slomljenom rukom. Taj dečko je karakteran”,m ispričao je Starčević.

Pozitivan dojam Marko je ostavio i na borca Božu Starčevića. “Dečko je sasvim na mjestu i ne želimo mu stvoriti pritisak. Prilično je skroman i dosta mu je neugodno kada se spominje da mu je tata predsjednik države. On baš voli teške treninge. Nakon što je slomio ruku dolazio je na treninge s gipsom. Kad su mu puknule tenisice, nije dao mami da mu kupi nove jer je on vidio da Rusi, koji su svjetska hrvačka velesila, treniraju u strganim tenisicama. On očito osjeća da su teške stvari ujedno prave. A pred njim je još jako puno teškog rada”, kaže Starčević.


Komentari