Znamo da ne znate: Zašto je zimi dobro staviti foliju na radijator?

FOTO: Creature Comfort

Koliko god izgledala idilično, zima svoje pravo lice pokaže tek na računima za grijanje, stoga vam u ovim zimskim danima donosimo nekoliko nadasve korisnik savjeta kojima ćete lakše održati toplinu u vašemu domu.

Tepisi na podu nisu značajni samo radi uređenja interijera, već i stoga što zadržavaju toplinu. Prilikom grijanja stambenog prostora oko deset posto topline odlazi upravo na podove, i tu tepisi imaju krucijalnu ulogu u zadržavanju topline u sobi.

Toplina pak najlakše izlazi gdje drugdje doli kroz prozore i vrata. Na štokove i okvire prozora korisno je staviti zaštitne trake da bolje prianjaju uz vrata i prozore. Ako nemate traku dobro će doći i obična deka, ili neka druga slična tkanina, koja će vas zaštiti od hladnoće. Jednako tako poželjno je zatvarati vrata soba koje ne koristite u toku dana. A savjetuje se i postavljanje zaštitnika na vrata.

Komad folije iza radijatora odašiljat će toplinu prema unutrašnjosti prostorije te vas tako ujedno i bolje grijati. Također, je vrlo važan razmještaj prostorije u kojoj najviše boravite. Sjedeće garniture poželjno je maknuti od prozora i vanjskih zidova, a namještaj se ne bi smio naslanjati na radijator. I na koncu spomenimo još i zavjese, logično, one napravljene od debljih tkanina ne propuštaju hladan zrak.


Komentari