ŽIVOT NA VAGI: Najteži i najmlađi je Filip Mrčela: ‘Nisam imao djevojku. Teško je voljeti drugog ako ne znaš voljeti sebe’

Foto: RTL

Na izoliranoj lokaciji u srcu Gorskog kotara počela je šesta sezona Života na vagi u kojoj će natjecatelji ući u borbu sami sa sobom; borbu s kilogramima i borbu za novu priliku.

Voditeljica Marijana Batinić pozdravila je natjecatelje koji su prije ulaska u kuću, odnosno show, morali proći prvi veliki izazov. Čim su stigli pred natjecatelje, treneri Maja Ćustić i Edo Mehmedović otkrili su kako su i oni uzbuđeni zbog početka showa, a potom su im objasnili njihov prvi izazov.

Pred trenerima je bilo 20 natjecatelja, a svaki je trener trebao odabrati samo osam za svoj tim! Natjecatelje je to malo obeshrabrilo, ali su komentirali da će dati sve od sebe kako bi baš oni bili odabrani.

Prvi veliki izazov bio je spinning program, što su treneri smatrali da je idealna aktivnost za sami početak zato što postoji najmanji rizik od ozljede, a i odmah će znati kako stoje s natjecateljima.

Foto: RTL

Kako je Filip u ovoj sezoni najteži kandidat, njemu je bilo i najteže voziti bicikl, a i ostalima nije bilo nimalo lako. Nakon izazova Zuzani je bilo loše tako da joj ekipa Hitne pomoći odmah priskočila u pomoć, a treneri su odabrali svoje timove.

Maja je u plavi tim odabrala Filipa, Dragicu, Nikolu, Tomu, Josipa, Mariju, Zuzanu i Mateu, a Edo je u crveni tim odabrao Željku, Dominika, Šteficu, Ivanu, Dalibora, Anju, Roka i Luku.

Četiri kandidata koja nisu uspjela proći prvi izazov bili su Lara, Lea, Jure i Boris.

„Poslije razočaranja emocija je bila ljutnja“, govorio je iskreno Boris, a Edo im je objasnio kako to za njih nije kraj te da će imati podršku svih ljudi koji sudjeluju u Životu na vagi.

Prva je na vagu stala Štefica Sever (40), koja dolazi iz Varaždina i radi kao administratorica u jednoj javnoj službi. „Fizički sam aktivna pa mi nije baš jasno otkud mi ta kilaža!“ rekla je Marijani i dodala kako je stalno u pokretu te u šali dodala kako možda ima problema sa zrakom i vodom. Kasnije je iskreno priznala kako je u njezinu životu dosta važna – lijenost.

„Kolegica mi je donijela tortu i kad smo je pojeli, rekla sam: Ovo više nema smisla. Molim te, kolegice, otvori stranicu i prijavi me u Život na vagi. Vaga je pokazala da Štefica ima 157,6 kilograma, a ona se nada da će doći ispod 100 kilograma.

Druga natjecateljica koja je išla na vagu bila je najstarija kandidatkinja svih sezona Dragica Ceković (60), koja dolazi iz Kravarskog, radi kao kuharica u osnovnoj školi, na čelu je Udruge žena Općine Kravarsko i politički je aktivna.

„Odlučila sam se prijaviti u Život na vagi& kad sam primijetila da su mi kilogrami počeli smetati i zahvalna sam što sam dobila priliku da si pružim šansu za bolji i dulji život“, rekla je Dragica kojoj su najveća podrška za skidanje kilograma suprug, djeca i unučad, a kad je stala na vagu, vidjela je da ima 121,7 kilograma.

Na vaganje je došao i Filip Mrčela (25) koji dolazi iz Splita, radi u turizmu i on je najmlađi kandidat s najviše kilograma tijekom svih dosadašnjih sezona. „Rođen sam sa 5500 grama, imam dokazanu genetsku predispoziciju za pretilost i jedna je stvar vodila drugoj. Nisam se pazio, fokusirao sam se na pogrešne stvari u životu.“ Priznao je da ima i apneju, što mu remeti san i normalan život zato što bi ponekad zaspao na predavanjima, čekajući autobus…, tako da je postao ovisan i o kavi energetskim pićima.

„Teško je voljeti drugog ako ne znaš voljeti sebe.“ Prvo vaganje Filipu je pokazalo 234,6 kilograma! Za kraj je rekao kako mu nije cilj pobijediti, nego izgubiti kilograme.

Sljedeća je bila Ivana Radoš Kruškić (32) koja dolazi iz Vinkovaca, majka je četvorice sinova i po zanimanju je čistačica. Ivana se počela debljati tijekom svoje prve trudnoće, kada je dobila 30 kilograma. „Zbog svoje djece i zdravlja prijavila sam se u Život na vagi. Moja su mi djeca najvažnija. Volim ih, želim im pružiti sve. Najmlađem sam sinu rekla da idem vježbati, a on mi stalno govori da sam lijepa, ali nisam sebi lijepa. Želim biti sebi lijepa pa onda njima! Voljela bih da moja djeca u meni vide sretnu osobu, zadovoljnu i da s ponosom nosim svoje kilograme“, kaže Slavonka.

Željka Mateša (40) sljedeća se pridružila Marijani. Dolazi iz Duge Rese i radi kao blagajnica u jednom trgovačkom centru. Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu su njezina djeca jer ju je suprug ostavio nakon 17 godina braka zbog druge žene, a i majka joj je nedavno umrla. Željka se želi naučiti drukčije nositi sa svojim problemima i čvrsto vjeruje kako će joj Život na vagi pomoći. „Ne volim se baš! Izbjegavam ogledala, izloge, gledam ravno…, smiješim se ljudima da ne obraćaju pažnju na ostatak“, iskreno je rekla i dodala kako je spremna zavoljeti sebe.

Koje ćemo još natjecatelje upoznati – ne propustite pogledati u novoj epizodi Života na vagi& u 21.15 sati na RTL-u.


Komentari