Žiri Zvijezda razbijesnio gledatelje: ‘Kalkulirate! Malu s najmanje talenta gurate od samog početka’

FOTO: Facebook/ Zvijezde

Odluke stručnog žirija šokirale su mnoge.

Finalni tjedan glazbenog showa Zvijezde donio je mnoga iznenađenja. Favoriti koji su dosad oduševljavali izvedbama, ispali su, a neki, malo manje favorizirani, ušli su u finale. Tako je Sara Knežević, koja je svakog puta pokazala kako zvuči izvrsnost u kombinaciji sa znanjem i talentom, ispala. Uz nju, show je napustila i Marija Barišić koja je baš svakog puta osvojila publiku i pozornicu svojom prirodnošću, a i jedna je od onih koja je konstantno bila dobra. Naposljetku, u finale nije ušao ni Miro Lozar, miljenik publike s rokerskim glasom.

Prolazak bez pokrića?

Gledatelji su zadovoljni što je u finale ušla Bernarda, povučena djevojka specifičnog glasa i na to nemaju nikakvih primjedbi, baš kao ni na prolazak Sare Andrić, za koju govore da je lavica koju se zakida od samog početka.

Na prolazak mladog zavodnika Filipa Rudana nekoliko njih se požalilo, ali preko činjenice da je u finalu Jessica, čini se, nitko ne može prijeći. I jasno nam je zašto je to tako. Jessica ima talent, to je svima jasno, ali jasno je i da je žiri “pao” na njezinu simpatičnost i dječji šarm kojim ih je osvojila prvog dana. U utorak njezin nastup jednostavno nije bio dostojan finala.

Jessica i Sara imale su jednak broj bodova zbog čega je održan i accapella dio natjecanja. Svatko s imalo sluha jasno je čuo da ju je Sara Andrić “pojela” svojom odličnom izvedbom. Jessica se jednostavno pogubila, niti je dobro zvučala, niti je u njezinom nastupu bilo sigurnosti s kojom inače pjeva. U prilog joj nije išlo ni što je odabrala pjesmu Britanke Jessie J, jedne od najboljih vokalistica današnjice.

“Više ne gledam show, ovo je tuga, jad i namještaljka”

Gledatelji su još jednom razočarani sa žirijem i njihovim odlukama, a to su i jasno rekli ispod objava na službenom Facebook profilu Zvijezda.

“Pobjedit će ona koja ima najmanje talenta, a ušla je u finale. Tko god ima zdrave uši znat će o kome pričam. Sara koja je the voice, po meni, je ispala, a jedna mala koju guraju od samog početka, iz ne znam kojeg razloga, je ostala. I još su ju pustili da ide u finale sa curom koja pjeva ko Celine Dion. Šta si sad misle oni koji su ispali, a pjevaju vrhunski. Ma mislim, kakva država takav i žiri”, napisala je Ivana.

S njom se složila i Zrinka: “Sara bila bolja pa pustili obe da slučajno Jessica ne ispadne”.

Tu su i nagađanja o kalkuliranju i namještanju:

“Sara je lavica. Danas je imala najbolji nastup cijelog showa. Ništa ispod ocjene 50 nije dovoljno. Vidjelo se da žiri kalkulira, iznenadila ih je, a opet se nisu dali sa zacrtane linije”, napisao je Boris.

“Stvarno vas može bit sram tako zakidat ljude i davat im pjesme na francuskom da ispadnu dok se neki jedva provlače na domaćim i engleskim i zasluženo su trebali ispast, a žiri je ove godine totalna katastrofa. Svi hvale na sva usta onda daju loše ocjene, neke kude a daju savršene ocjene…

Ova Maja Bajamić, ja neznam di ste nju našli kome je dala one stvari da bude tu?? Žena nebi čula da joj slon prdne u uho, a šta se tiče njezinog pjevanja ja neznam ko njezine pjesme sluša jer ja ju ovako dok priča nemogu smislit, a hvala bogu nisam jedini!! Stvarno jad i bijeda“, oštar je bio Mateo, a na njega se nadovezala i Ivana:

“Nitko ne pljuje po nikome, ali tko god ima zdrave uši i malo srca će se složit da Sara K. nije smjela ispast. Pa čekaj malo, ova Remi samo o emocijama priča. Je l’ ovo show za dokazivanje emocija ili za dokazivanje glasa. Saru K. koja pjeva bez greške izbace, a onu malu Jessicu ili kak se vec zove ostave. Pa čekaj, jeste vi gluhi ili o čemu se ovdje radi. Halo????”.

Za kraj, jedna komentatorica je napisala: “I više ovaj show ne gledam. Jer ovo je tuga i jad i namještaljka“.

Isfurane fore da bi se progurali miljenici

Iako je gledateljima Tonyjev potez da pusti obje djevojke prikazan kao presedan i veliki šok za sve, pa tako i za produkciju, svima nam je valjda već dosad jasno da ovo nije nikakva revolucija. Od kada je bio šef u žiriju Hrvatska traži zvijedzu, Tony ponavlja ovaj, uvijek isti potez.

Baš on se nikada ne može odlučiti između dva kandidata i baš njemu su jednostavno toliko dobri da ih mora pustiti u finale ili u sljedeći krug. Ovaj potez u Zvijezdama napravio je i Massimo prije nego što su se natjecatelji premjestili na pozornicu. Gledatelji su primijetili da Tony jednostavno favorizira Jessicu i pretpostavili da je bio svjestan da je otpjevala loše, ali nije mogao dopustiti da ona ne uđe u finale.

Ova bespotrebna “senzacija” samo je razljutila gledatelje, ali i razvodnila napetost koju natjecanje donosi. Pobjednik može biti samo jedan i to bi trebao biti onaj najbolji. Svi kandidati tamo su dođi pjevati, a ne kupiti poene na temelju simpatičnosti. Još jednom ponavljamo, Jessica svakako jest talentirana, ali njezin posljednji nastup nije bio za finale. I dok su nju pustili bez obzira na greške i izletavanja iz tonaliteta i ritma, pod izlikom da je napredovala od početka, neke druge otpisivali su i zbog manjih grešaka i nisu uzimali u obzir cjelokupno sudjelovanje u showu već taj jedan jedini nastup.

>>> (FOTO) Antonija Blaće šokirala odjevnom kombinacijom: ‘Netko se s tobom zaje*ava u tom showu’

>>> Gledatelji pobjesnili na žiri Zvijezda: ‘Vrijeđate djecu i bolesne ljude’


Komentari