Žiri dao dvije desetke timu Krepat, ma ne molat za njihova afrička jela: ‘To je bilo baš profesionalno odrađeno’

Blagdanski specijal ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, hoo’ ušao je u finalni tjedan u kojem ćemo dobiti pobjednika koji osvaja poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 15 tisuća kuna, a danas su natjecatelji kuhali 75 minuta jela s pet različitih kontinenata.

Recepte su birali po trenutačnom poretku na tablici tako da su Zagorci bili prvi, a odabrali su Južnu Ameriku zato što im je to zvučalo jako izazovno. Na kraju su zaključili da su odabrali najteže, što se kasnije i vidjelo po ocjenama. Dubrovčani su se odlučili za Europu, Šibenčani za Aziju, Primorci su odabrali Afriku, a Nesalomljivima je ostala Sjeverna Amerika.

Nesalomljivi su ponovno dobili novog člana Filipa jer je Irena, nažalost, morala odustati zbog zdravstvenih razloga, a nakon što su proučili recepte, timovi su se bacili na kuhanje. „Današnji zadaci mi se čine najlakši do sada“, samouvjereno je rekao Ivan i nastavio: „To je gotovo za 20 minuta, losos sam milijun puta pravio za svoju ženu. Ona se nije nikad nije pobunila pa vjerujem da neće ni Željka.“

Natjecatelji su jedva čekali probati svoje recepte i svi su bili u žurbi osim Ivana koji je uglavnom degustirao namirnice, a manje se bavio kuhanjem. Šibenčani su bili veseli i opušteni kao i inače, Ivana iz tima Škerac brzo je napravila svoju makovnjaču i odlučila je pomagati ostalima dok se Filip dobro snalazio u kuhanju i sa svojom novom ekipom.
Pred žiri su prvi došli Šibenčani, koji su spravljali azijska jela. Mile je pripremao škampe, Milan slatko- kiselu piletinu, a Duška kekse. „Prezadovoljan sam sa svim jelima, nemam nikakve primjedbe“, rekao je Špiček, Željki je također sve bilo ukusno, a keksi su joj bili fenomenalni.

Pažanin je isto bio zadovoljan iako mu je riža bila malo jače skuhana i nije mu bila dovoljno slana. Željka i Pažanin dali su osmice, a Špiček ponovno desetku za tim Šibenski guložni bonkulovići, koji su osvojili 26 bodova. Nesalomljivi su bili sljedeći, a njihov kontinent bio je Sjeverna Amerika – Ivan je pripremao lososa, Filip pečenu piletinu, a Lukrecia kolač od medenjaka s ananasom. Žiri nije bio zadovoljan Ivanovim jelom zato što je u svemu nedostajalo začina, a za Filipovo jelo Pažanin je rekao: „Riža je bila perfektna, sve je bilo odlično začinjeno.“ Špičeku se također svidjela piletina u đumbiru, a Lukrecijin
kolač svidio se i njemu i Pažaninu. Ivan je naposljetku priznao da je izrezao lososa na komadiće jer je mislio da se neće ispeći i spašavao je stvar, a Željka je dodala kako uopće nije bio hrskav ni u korici od sezama te da nije bio ni dobro očišćen. Žiri je pohvalio Filipa i Pažanin mu je predložio da se prijavi u novu sezonu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’ a on je bio ugodno iznenađen. Pažanin je dao šesticu, a Željka i Špiček sedmicu i Nesalomljivi su osvojili tek 20 bodova. „Žiri nas mrzi kao tim“, komentirao je Ivan.

Na red je došao tim Škerac, a oni su kuhali europska jela. Karloti i Zoran pripremali su francuske Jakobove kapice i portugalsku hobotnicu, a Ivana hrvatsku makovnjaču. „Hobotnica je bila odlična, fantastično začinjena, besprijekorno su to odradili“, rekao je Pažanin, a Željka dodala da su jako dobro odradili zadatak. Dubrovčani su dobili tri devetke i osvojili 27 bodova. Tim Krepat, ma ne molat poslužili su afrički meni – Leo je pripremio juhu od batata, Enes pitu od mljevenog mesa, a Nikita nabujak, odnosno, puding. „Tako je bilo dobro izbalansirano s tim egzotičnim namirnicama, začinima… Dobili su slatkoću, slanoću, pikantnost, jako sam zadovoljan, to je bilo baš profesionalno odrađeno“, rekao je Pažanin, a Željka dodala: „Ova vaša afrička juha je jako ukusna, baš ste lijepo začinili.“ Ukusna joj je bila i mesna štruca, baš kao i kolač. Špiček nije imaonnikakve zamjerke da bi to pokazao i ocjenom: on i Pažanin dali su desetke, a Željka devetku tako da
su Primorci osvojili 29 bodova.

Pred žiri su stigli i Zagorci, koji su pravili jela Južne Amerike. Petra je pripremala složenac s
kobasicama, Vjeko nadjevene palačinke od kukuruznog brašna pečene u listovima banane, a Mario voćni kolač. Pažaninu se svidio Petrin složenac, no ne i Vjekoslavovo jelo, a slično je mislila i Željka. „Sa smotuljkom u banani ima puno problema, potpuno je nedefinirano – dobila se jedna masa koja je prekompaktna; nije tijesto, pa još riža, meso…“ Kolač je svima bio u redu, a zaključak je bio da su Zagorci podbacili. Žiri im je dao tri šestice i osvojili su samo 18 bodova. Danas su prvi na ljestvici bili Primorci, a prvi put otkako je počela emisija – zadnji nisu Nesalomljivi, nego Zagorci! U ukupnom poretku na prvome mjestu je Škerac, a na posljednjem su i dalje Nesalomljivi.


Komentari