ZIMSKA ULTRA: Zagreb je dobio ogromnu reklamu, evo što su rekle svjetske face

Julien Duval

Zagreb jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija za Novu godinu.

Prvi Croatia Winter Music Festival okupio više od 25.000 posjetitelja. Programom Ultra Europe Countdown u Areni Zagreb završilo je prvo izdanje Croatia Winter Music Festivala koje je tijekom tjedan dana okupilo više od 25.000 posjetitelja uz nastupe 25 svjetskih DJa, među kojima su i legendarni Armin van Buuren, R3hab, Felix Jaehn, Sander van Doorn, MOTi i Headhunterz.

 

Arena Zagreb na staru godinu bila je najpoželjnije mjesto za novogodišnji doček, a s publikom se složio i kultni DJ Mag koji je Zagreb 360° New Year’s Eve proglasio jednim od 5 najatraktivnijih dočeka u svijetu.


[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Vrhunska produkcija, impresivna pozornica od 300 kvadrata i euforična atmosfera obilježili su prijelaz iz stare u novu godinu. Armin van Buuren je putem svog Facebooka sat vremena prenosio uživo atmosferu zagrebačkog dočeka, online je Festival pratilo više od 665.000 fanova iz cijelog svijeta, a u Areni je 2017. dočekalo više od 10.000 posjetitelja. VVIP gosti proživjeli su večer za pamćenje.[/box]

Gosti iz Dubaija, Brazila i brojnih europskih zemalja te Hrvatske uživali su u vrhunskim ribljim delicijama u režiji kuhara vrhunskih restorana Boba i Opat. Nakon novogodišnjeg dočeka slijedili su programi Replay 360° NYE, Laundry, Heart, Enter Zagreb party presented by Wrong Crowd, Armada i Ultra Europe Countdown. Zagreb je u prvom tjednu 2017. imao najjači dnevni DJ line up u Europi.

Same pohvale svjetskih faca

Svi izvođači su bili izuzetno zadovoljni organizacijom Festivala, a Sander van Doorn na Facebooku je pohvalio hrvatsku publiku i zahvalio na „društvu“ za novogodišnji doček nakon što je u zadnji tren stigao u Zagreb privatnim letom. MOTi je također zadovoljstvo nastupom u Hrvatskoj podijelio s više od 650.000 svojih fanova. Video Juicy M pogledalo je gotovo 300.000 ljudi koji su mogli doživjeti bar dašak fenomenalne zagrebačke atmosfere u novogodišnjoj noći. Sveukupno su svi izvođači na Festivalu dosegli više od 56 milijuna fanova.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Karte za Festival koji je trajao od 31.12. do 6.1. kupili su posjetitelji iz 60-ak zemalja među kojima su Velika Britanija, SAD, Francuska, Njemačka, Brazil, Kanada i Australija. Mnogi su boravak u Zagrebu iskoristili i za posjet Sljemenu i praćenje Snow Queen Trophyja koji ih je oduševio. Zagrebački hoteli uoči Silvestrova bili su potpuno rasprodani, a gosti su boravak iskoristili i za turistički obilazak zagrebačkih znamenitosti.[/box]

 

U sklopu Festivala 2. i 3. siječnja održano je i međunarodno eSports događanje Zagreb Arena Gaming. Kroz Arenu je tijekom dva dana prošlo oko 7.000 posjetitelja koji su pratili turnire u igrama FIFA, League of Legends, Overwatch i Hearthstone i isprobali najnovije igre i VR uređaje koji tek stižu u Hrvatsku. Na Hearthstone turniru prvi put su sudjelovali svjetski profesionalni igrači. Zbog poznatih svjetskih imena turnire je u dva dana online pratilo 85.000 fanova, a sve su dodatno oduševili najpopularniji regionalni YouTuberi Kofs, Mudja i Bloodmaster.

Julien Duval
Julien Duval

Zagreb Gaming Arena je povezala elektronsku glazbu i gaming. Trenutno je gaming industrija jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu i ova sinergija se pokazala kao pun pogodak. Čak je i Armin van Buuren isprobao hrvatsku igru Serious Sam VR i ozbiljno se zainteresirao za suradnju s najpoznatijim hrvatskim proizvođačem igara, Croteamom.

 

Zagreb će se ovime etablirati u turistički grad

Prvo izdanje Festivala prvi je korak u pozicioniranju Zagreba kao turističke destinacije. Organizator u idućih pet godina, uz izvrsnu podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i turističke agencije Atlas u svojstvu partnera, planira sustavno raditi na razvoju priče koja će Zagreb staviti na svjetsku kartu elektronske glazbe, baš kao što je transformaciju u jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija uz pomoć festivala Ultra Europe doživio Split. Izvođači su izuzetno zadovoljni organizacijom Festivala pa je mnogo zainteresiranih za gostovanje u Zagrebu, a već tijekom ožujka bit će objavljena imena prvih izvođača za drugo izdanje Croatia Winter Music Festivala.

>>> FANTASTIČNO: Ultra party s 10.000 posjetitelja ‘zapalio’ Arenu (FOTO)

 

Zašto je ovaj festival važan za Zagreb i Hrvatsku, potvrđuje i godišnja lista Forbesa  “Electronic Cash Kings”, koja sumira godišnje prihode svih glavnih igrača u EDM svijetu. Top 10 DJa ove godine ukupno je zaradilo 268 milijuna dolara, 11 posto više nego godinu prije, a ta informacija potvrđuje koliko je ova scena u rastu i koliko može doprinijeti razvoju destinacije. Headliner nove godine u Zagrebu Armin je na petom mjestu s 23 milijuna dolara. Svjetska EDM scena je vrijedna više od 7 milijardi dolara i raste svake godine.

 

 

Komentari