‘ZGLAJZALI SMO KAO MALI MAJMUNI’ Student prve godine FER-a pobijedio lovce i osvojio 30.000 eura: ‘Idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom’

Foto: HRT

Nedjeljno izdanje Superpotjere donijelo je studentu Josipu 30.000 eura. Od četvero natjecatelja, njih je dvoje u duelu s lovcima odnijelo pobjedu. Darinka Pisac iz Solina igrajući protiv troje lovaca  osvojila je iznos od 5000 eura, a Josip Rončević iz Lumbarde na Koručuli odlučio se na borbu protiv supertima i odličnom igrom natjecanje napustio s 30.000 eura. Rudolf Barišić iz Sesveta i Dražen Nemet iz Zagreba nisu uspjeli nadigrati lovce.

Josip Rončević iz Lumbarde sa otoka Korčule bio je četvrti večerašnji natjecatelj. Student je prve godine FER-a, a u prvom krugu osvojio je maksimalan iznos od 2500 eura odgovorivši točno na svih pet pitanja.

U brzopoteznoj igri Josipov izbor bio je borba protiv cijelog supertima koji su mu ponudili 30.000 eura i zatražili 56 sekundi na svom satu.

Josip nije znao da GPS možemo prevesti kao globalni položajni sustav, kao ni da je Isus rekao apostolima “hajdete zamnom i učinit ću vas ribarima ljudi”, niti da u brodskoj svjedodžbi nalazimo ime brodara i područje plovidbe.

S druge strane, lovac Dean je netočno odgovorio na pitanje koji je instrument Hal Blaine svirao na 150 američkih top 10 hitova. Mislio je da se radi o klaviru, a točan odgovor su bubnjevi.

Sven nije znao da je Ivo Josipović među bivšim hrvatskim predsjednicima rođen najbliže Pantovčaku. Odgovorio je da se radi o Kolindi Grabar-Kitarović, dok je Morana mislila da se u Norveškoj nalazi višenamjenska dvorana Husqvarna Garden.

Taj je odgovor bio netočan jer se nalazi u Švedskoj, a na kraju Dean nije znao odgovor na pitanje Skeneove žlijezde koju neki nazivaju ženskim pandanom kojeg muškog organa, lovac nije znao da se radi o prostati.

“Ovo je sve tako brzo prošlo, iskreno lovci su imali puno teži set po mom mišljenju, ja sam imao par ‘kikseva’ na početku baš glupih, ali sreća i nešto znanja, još uvijek malo sam pod dojmom”, rekao je Josip koji je s devet sekundi prednosti nadigrao supertim lovaca i osvojio 30.000 eura.

“Zglajzali smo kao mali majmuni”, rekao je Dean, dok je Krešo rekao kako se Josip super snašao.

“U ovom vrtuljku emocija koje prolazimo i mi i natjecatelji u minuti, mislim da se on bolje snašao definitivno i apsolutno čestitke njemu, a ja idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom”, rekao je Krešo.

 

 


Komentari