ŽERA ‘OPRAO’ HRVATSKU GLAZBENU SCENU: ‘Novu vrstu glazbe čine silikoni i golotinja’

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Crvena Jabuka iza sebe ima 30 godina karijere i velike hitove, što ih čini jednim od najpopularnijih bendova na našoj sceni.

U razgovoru za Dnevni avaz frontmen benda Dražen Žerić Žera prisjetio se samog početka karijere.

U intervjuu je napomenuo da je bend ostao dosljedan svom načinu rada.

Mi danas radimo isto kao što smo radili na početku karijere, po istim pravilima, koja dolaze iz glave i duše, i tako treba raditi. Svi bendovi koji su nastajali tih godina, još traju i rade.

To što ne idemo plaho u medije, nije samo naša krivnja. Nastupao sam u Dubaiju nekoliko puta, ali što mi treba da se hvalim i govorim: ‘Evo me ovdje, evo me ondje,’“, kazao je Žera.

Užasava ga stanje na glazbenoj sceni

Poznati pjevač nema riječi hvale za današnju glazbenu scenu. Užasava ga činjenica da je pjevanje na matricu postalo normalno.

Kad sam bio mali, nije bilo toliko glume. Ako loše sviraš klavir u glazbenoj školi, onda dobiješ po ruci, ako pogriješiš intonaciju, onda te šef orkestra probode očima da ti više ne padne na pamet da pogriješiš“, rekao je Dražen.

Za takvu situaciju odgovornom smatra TV produkciju koja se, prema njegovu mišljenju, ne trudi ponuditi nešto drugačije i kvalitetnije.

Kada bismo svaku noć imali Olivera Dragojevića, Indexe, Gibonnija, Prljavo kazalište, onda bi bila druga priča. Zato što to nije tako, imamo novu vrstu glazbe, koju čine silikoni, golotinja i ostalo.

Ne bi me čudilo da se u ovakvom sistemu, u kojem za pet mjeseci možeš postati pjevač, pojavi opcija da u tom vremenskom periodu možeš postati i kirurg. To je, valjda, sljedeća faza reality showa, koji čine većinu sadržaja na TV stanicama“, zaključio je Žera koji kaže da više ne obraća pažnju na glazbenu scenu.


Komentari